PORRIDGE ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΤΑΧΙΝΙ
Συστατικά 2 Μερίδες
- 10 γρ νιφάδες αμυγδάλου
- 1 αχλάδι
- 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- 100 ml νερό
- 200 ml γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 60γρ βρώμη υψηλής περιεκτικότητας σε ίνες
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ψήστε ελαφρά τις νιφάδες αμυγδάλου. Κόψτε το αχλάδι σε κομμάτια.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Βάλτε τη βρώμη, το γάλα και το νερό σε μια κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά, μέχρι το μόγμα να γίνει παχύ και κρεμώδες.
- Μοιράστε ανάμεσα σε δύο μπολ. Περιχύστε με το ταχίνι και μετα με τα κομμάτια αχλαδιού και τα αμύγδαλα.
- Συμβουλή: για πιο έντονη γεύση, ψήστε ελαφρώς τη βρώμη σας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει αρωματική.