ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΥ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ

Preparation times for ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΥ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
Προετοιμασία 10Λεπτά
Μαγείρεμα 40Λεπτά
Calories per serve for ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΡΥ ΜΕ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ 730 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 4 Μερίδες

  • μισό λεμόνι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουνουπίδι
  • 4 naan με σκόρδο και κόλιανδρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πράσινα τσίλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 30γρ τζίντζερ
  • 3 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ balti
  • 75γρ κόκκινες φακές
  • 250ml ζωμό λαχανικών
  • 400ml γάλα καρύδας με λιγότερα λιπαρά
  • 220γρ σπανάκι
  • 15γρ φρέσκο κόλιανδρο
  • 600γρ ρύζι PILAU
  • 1 χούφτα κάσιους

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε τα κρεμμύδια. Κόψτε τα μπουκετάκια από τα κουνουπίδια. Ψιλοκόψτε τις σκελίδες σκόρδου. Αφαιρέστε τους σπόρους από τα πράσινα τσίλι και ψιλοκόψτε τα. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το τζίντζερ. Κόψτε το φρέσκο ​​κόλιανδρο. Ψήστε τα κάσιους.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 6-8 λεπτά.
  2. Ανακατέψτε το σκόρδο, τα ψιλοκομμένα τσίλι, το τζίντζερ και την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για 3-4 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε τις φακές, προσθέστε το ζωμό και αφήστε το να βράσει. Σιγοβράστε για 10 λεπτά.
  4. Προσθέστε τα κουνουπίδια και το γάλα καρύδας. Αφήστε το να βράσει ξανά και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα ενώ περιμένετε.
  5. Μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  6. Ανακατέψτε το σπανάκι και το κόλιανδρο στο κάρυ και προσθέστε χυμό λεμονιού.
  7. Μαγειρέψτε το naan σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  8. Ολοκληρώστε προσθέτωντας τα κάσιους πάνω στο κάρυ και σερβίρετε με ρύζι και naan.