BROWNIES ΑΠΟ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Συστατικά 12 Μερίδες
- 1 πρέζα αλάτι
- 60γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 150γρ. βούτυρο
- 250γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 1 αβοκάντο
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια. Σπάστε τη σοκολάτα γάλακτος σε κομμάτια. ξεφλουδίστε τα αβοκάντο, κόψτε στη μέση και αφαιρέστα το κουκούτσι.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
- Βουτυρώστε και στρώστε λαδόκολλα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων περίπου 25cm x 20cm.
- Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο μαζί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ σε μπεν- μαρί πάνω σε μια κατσαρόλα που σιγοβράζει, προσέχοντας η βάση του μπολ να μην αγγίζει το νερό.
- Εν τω μεταξύ, λιώστε το αβοκάντο σε λείο πουρέ χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
- Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να είναι ελαφριά και αφράτανννν και, στη συνέχεια, προσθέστε τον πουρέ αβοκάντο και χτυπήστε ξανά μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα αυγών και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέστε το αλεύρι και το αλάτι στο λιωμένο μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίξτε το μείγμα ταψί και ψήστε για 25 λεπτά στο κέντρο του φούρνου.
- Αφήστε το να κρυώσει και, στη συνέχεια, κόψτε το σε κομμάτια.