NΤΙΠ ΑΠΟ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Preparation times for NΤΙΠ ΑΠΟ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Προετοιμασία 15Λεπτά
Μαγείρεμα 15Λεπτά
Calories per serve for NΤΙΠ ΑΠΟ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ 129 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 6 Μερίδες

  • 1 tbsp olive oil
  • 1 onion
  • 3 garlic cloves
  • 800g tinned butterbeans
  • 150ml chicken or vegetable stock
  • 8 anchovy fillets
  • 0.5 lemons
  • 2 tbsp capers
  • 1 handful parsley
  • extra virgin olive oil

 

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

ΨιλοκόCTE τα κρεμμύδια. Κόψτε τα γαρίφαλα σκόρδου. Στραγγίξτε τις κονσέρβες βουτύρου. Χυμό τα λεμόνια. Στραγγίστε τα κάπαρη. Πετάξτε τους μίσχους και κόψτε το μαϊντανό.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Σε μια κατσαρόλα σκόρδο και τηγανίζουμε μέχρι να αρωματιστεί και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα φασόλια βουτύρου και το απόθεμα.
  2. Βράστε στη συνέχεια, μειώστε τη θερμότητα και θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, αλλά όχι χρωματισμένο.
  4. Προσθέστε απαλά τον μάγειρα για 5 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει.
  5. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, ψεκάστε το μείγμα και το γαύρο με ψιλοκομμένο αλάτι μέχρι να μαλακώσει.
  6. Ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού και αρωματίστε.
  7. Προσθέστε μια βουτιά νερού ή αποθέματος εάν η βουτιά είναι ακόμα πιο παχιά από ό, τι θέλετε.
  8. Βάλτε σε ένα μπολ και γεμίστε με κάπαρη και μαϊντανό.
  9. Τελειώστε με ένα ψιλόβροχο εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.