CAKE ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜ

Preparation times for CAKE ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜ
Προετοιμασία 10Λεπτά
Μαγείρεμα 50Λεπτά
Calories per serve for CAKE ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜ 764 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 8 Μερίδες

  • 4 αυγά
  • 250γρ ζάχαρη άχνη
  • 100ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 0,5 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 λάιμ
  • 250γρ κολοκύθια
  • 300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 100γρ φυστίκια Αιγίνης

Για το γλάσο λάιμ

  • 150 γρ τυρί κρέμα
  • 75γρ βούτυρο
  • 300γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 λάιμ

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Στίψτε τα λάιμ. Τρίψτε τα κολοκυθάκια. Αφήστε το βούτυρονα μαλακώσει. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη. Κρατήστε το ξύσμα από τα λάιμ.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Θερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C.
  2. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα για κέικ 900 ml.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, ζάχαρη, λάδι, γιαουρτιού και εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λάιμ και το τριμμένο κολοκύθι.
  5. Στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder.
  6. Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια και προσθέστε τα υπόλοιπο μέχρι ανακατευτούν.
  7. Προσθέστε στη φόρμα.
  8. Ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να είναι στεγνό στο άγγιγμα.
  9. Αφήστε το να κρυώσει λίγο στη φόρμα, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
  10. Για το γλάσο, χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο με το ξύσμα λάιμ.
  11. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη για να σχηματίσετε ένα ομοιόμορφο μίγμα, αλλά προσέξτε να μην το χτυπήσει υπερβολικά, διαφορετικά το θα γίνει νερουλό.
  12. Όταν το κέικ έχει κρυώσει εντελώς, απλώστε το γλάσο πάνω στο κέικ.
  13. Κόψτε τουςξηρούς καρπούς σε χοντρά κομμάτια και πασπαλίστε τους στο κέικ για να το διακοσμήσετε.