ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΤΑΡΤΑ TATIN ΚΑΡΟΤΟΥ
Συστατικά 4 Μερίδες
- 30γρ βούτυρο
- 2 κόκκινα κρεμμύδια
- 4 κλαδάκια θυμάρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι κόκκινου κρασιού
- 200γρ καρότα baby
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
- 375γρ σφολιάτα
- 50γρ τυρί φέτα
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόψτε τα κόκκινα κρεμμύδια. Ξεχωρίστε τα φύλλα και τα κοστάνια του θυμαριού και πετάξτε τους κοτσάνια. Κόψτε στη μέση τα καρότα baby.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Θερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C / 180 ° C άερα.
- < Πάρτε ένα τηγάνι 24 εκατοστών, που μπαίνει στο φούρνο και λιώστε το μισό βούτυρο σε αυτό.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια και το θυμάρι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ξίδι κόκκινου κρασιού, ανακατεύοντας.
- Αφήστε το να εξατμιστεί και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα κρεμμύδια από το ταψί, αλατοπιπερώστε και αφήστε το να ξεκουραστεί.
- Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, προσθέστε τα καρότα και τους σπόρους κύμινου.
- Ανακατέψτε τα καρότα για να καλυφθούν με το βούτυρο, προσθέστε μια κουταλιά νερό και καλύψτε με ένα καπάκι.
- Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μίγμα.
- Αφαιρέστε το καπάκι, ανεβάστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και τα καρότα να αρχίσουν να καραμελώνουν.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε.
- Εν τω μεταξύ, ανοίξτε τη ζύμη και κόψτε έναν κύκλο περίπου 1,5 εκατοστά μεγαλύτερο από το ταψί σας.
- Όταν είναι μαλακό για να το χρησιμοποιήσετε, τοποθετήστε τα καρότα σε τακτοποιημένες σειρές στο τηγάνι, κομμένα προς τα κάτω.
- Απλώστε τα κρεμμύδια από πάνω, συμπληρώνοντας τυχόν κενά και ολοκληρώστε με τη φέτα.
- Τοποθετήστε τη ζύμη στην κορυφή και πιέστε την ελαφρώς γύρω από τα καρότα, σφίγγοντας τα δάχτυλά σας για να εφαρμόζει στο ταψί.
- Κάντε μια σχισμή στο κέντρο της ζύμης για να αφήσετε τον ατμό να διαφύγει.
- Ψήστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Τοποθετήστε μια μεγάλη πιατέλα πάνω από το ταψί και, φορώντας γάντια φούρνου, αναποδογυρίστε το για να σερβίρετε.