ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΤΑΡΤΑ TATIN ΚΑΡΟΤΟΥ

Preparation times for ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΤΑΡΤΑ TATIN ΚΑΡΟΤΟΥ
Προετοιμασία 10Λεπτά
Μαγείρεμα 55Λεπτά
Calories per serve for ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΗ ΤΑΡΤΑ TATIN ΚΑΡΟΤΟΥ 507 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 4 Μερίδες

  • 30γρ βούτυρο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 4 κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 200γρ καρότα baby
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 375γρ σφολιάτα
  • 50γρ τυρί φέτα

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε τα κόκκινα κρεμμύδια. Ξεχωρίστε τα φύλλα και τα κοστάνια του θυμαριού και πετάξτε τους κοτσάνια. Κόψτε στη μέση τα καρότα baby.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Θερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C / 180 ° C άερα.
  2. < Πάρτε ένα τηγάνι 24 εκατοστών, που μπαίνει στο φούρνο και λιώστε το μισό βούτυρο σε αυτό.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το θυμάρι και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το ξίδι κόκκινου κρασιού, ανακατεύοντας.
  4. Αφήστε το να εξατμιστεί και, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα κρεμμύδια από το ταψί, αλατοπιπερώστε και αφήστε το να ξεκουραστεί.
  5. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι, προσθέστε τα καρότα και τους σπόρους κύμινου.
  6. Ανακατέψτε τα καρότα για να καλυφθούν με το βούτυρο, προσθέστε μια κουταλιά νερό και καλύψτε με ένα καπάκι.
  7. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μίγμα.
  8. Αφαιρέστε το καπάκι, ανεβάστε τη φωτιά και μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το υγρό και τα καρότα να αρχίσουν να καραμελώνουν.
  9. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αλατοπιπερώστε.
  10. Εν τω μεταξύ, ανοίξτε τη ζύμη και κόψτε έναν κύκλο περίπου 1,5 εκατοστά μεγαλύτερο από το ταψί σας.
  11. Όταν είναι μαλακό για να το χρησιμοποιήσετε, τοποθετήστε τα καρότα σε τακτοποιημένες σειρές στο τηγάνι, κομμένα προς τα κάτω.
  12. Απλώστε τα κρεμμύδια από πάνω, συμπληρώνοντας τυχόν κενά και ολοκληρώστε με τη φέτα.
  13. Τοποθετήστε τη ζύμη στην κορυφή και πιέστε την ελαφρώς γύρω από τα καρότα, σφίγγοντας τα δάχτυλά σας για να εφαρμόζει στο ταψί.
  14. Κάντε μια σχισμή στο κέντρο της ζύμης για να αφήσετε τον ατμό να διαφύγει.
  15. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  16. Τοποθετήστε μια μεγάλη πιατέλα πάνω από το ταψί και, φορώντας γάντια φούρνου, αναποδογυρίστε το για να σερβίρετε.