ΜΠΑΡΕΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Συστατικά 12 Μερίδες
- 200γρ ολόκληρα αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα
- 100γρ καρύδια πεκάν
- 250γρ χουρμάδες
- 100g σοκολάτας με 85% στερεά κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
- 50γρ αποξηραμένη καρύδα
- 300ml χυμός Smoothie
- 150γρ ανάμεικτα μούρα, σμέουρα και βατόμουρα
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες. Σπάστε σε τετράγωνα τη σοκολάτα με 85% κακάο. Ξεπαγώστε το χυμό για smoothie.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
- Απλώστε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε ένα μεγάλο ταψί και στη συνέχεια, ψήστε τα στο φούρνο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Εν τω μεταξύ, καλύψτε τους χουρμάδες με βραστό νερό και αφήστε τους να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
- Λαδώστε και στρώστε μια φόρμα 25 x 18cm με αντικολλητικό χαρτί.
- Στραγγίξτε τους χουρμάδες και πιέστε για να φύγει το επιπλέον νερό.
- Λιώστε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων σε δόσεις των 20 δευτερολέπτων μέχρι να μαλακώσει.
- Βάλτε τους χουρμάδες σε έναν μπλέντερ, προσθέστε τη σοκολάτα και το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείος και παχύς χυλός.
- Προσθέστε 100 γρ. των ξηρών καρπών και χτυπήστε ελαφρά.
- Ανακατέψτε την αποξηραμένη καρύδα και ανακατέψτε απαλά μέσα στο ταψί.
- Αφήστε το να κρυώσει όσο φτάχνετε το βούτυρο.
- Προσθέστε τους υπόλοιπους καρπούς και μια πρέζα αλάτι στο καθαρό μπλέντερ.
- Ανακατέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να γίνει ομαλό και κρεμώδες.
- Ρίξτε το βούτυρο ξηρών καρπών πάνω από τη βάση σοκολάτας και, στη συνέχεια, καταψύξτε για 1 ώρα.
- Ρίξτε το smoothie ομοιόμορφα πάνω από το παγωμένο βούτυρο.
- Διακοσμήστε με τα μούρα και καταψύξτε για 4 ώρες ή έως ότου πήξουν.
- Τοποθετήστε στο ψυγείο 20 λεπτά πριν το σερβίρετε, έτσι ώστε τα στρώματα να μαλακώσουν λίγο και στη συνέχεια να το κόψετε σε φέτες.
- Οι μπάρες θα διατηρηθούν στην κατάψυξη για έως και 2 εβδομάδες.