ΜΠΑΡΕΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

Preparation times for ΜΠΑΡΕΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ
Προετοιμασία 30Λεπτά
Μαγείρεμα 60Λεπτά
Calories per serve for ΜΠΑΡΕΣ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ 502 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 12 Μερίδες

  • 200γρ ολόκληρα αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα
  • 100γρ καρύδια πεκάν
  • 250γρ χουρμάδες
  • 100g σοκολάτας με 85% στερεά κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 50γρ αποξηραμένη καρύδα
  • 300ml χυμός Smoothie
  • 150γρ ανάμεικτα μούρα, σμέουρα και βατόμουρα

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Αφαιρέστε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες. Σπάστε σε τετράγωνα τη σοκολάτα με 85% κακάο. Ξεπαγώστε το χυμό για smoothie.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  2. Απλώστε τους ξηρούς καρπούς πάνω σε ένα μεγάλο ταψί και στη συνέχεια, ψήστε τα στο φούρνο για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Αφήστε τα να κρυώσουν.
  4. Εν τω μεταξύ, καλύψτε τους χουρμάδες με βραστό νερό και αφήστε τους να μαλακώσουν για 5 λεπτά.
  5. Λαδώστε και στρώστε μια φόρμα 25 x 18cm με αντικολλητικό χαρτί.
  6. Στραγγίξτε τους χουρμάδες και πιέστε για να φύγει το επιπλέον νερό.
  7. Λιώστε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων σε δόσεις των 20 δευτερολέπτων μέχρι να μαλακώσει.
  8. Βάλτε τους χουρμάδες σε έναν μπλέντερ, προσθέστε τη σοκολάτα και το λάδι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείος και παχύς χυλός.
  9. Προσθέστε 100 γρ. των ξηρών καρπών και χτυπήστε ελαφρά.
  10. Ανακατέψτε την αποξηραμένη καρύδα και ανακατέψτε απαλά μέσα στο ταψί.
  11. Αφήστε το να κρυώσει όσο φτάχνετε το βούτυρο.
  12. Προσθέστε τους υπόλοιπους καρπούς και μια πρέζα αλάτι στο καθαρό μπλέντερ.
  13. Ανακατέψτε για 3 λεπτά ή μέχρι να γίνει ομαλό και κρεμώδες.
  14. Ρίξτε το βούτυρο ξηρών καρπών πάνω από τη βάση σοκολάτας και, στη συνέχεια, καταψύξτε για 1 ώρα.
  15. Ρίξτε το smoothie ομοιόμορφα πάνω από το παγωμένο βούτυρο.
  16. Διακοσμήστε με τα μούρα και καταψύξτε για 4 ώρες ή έως ότου πήξουν.
  17. Τοποθετήστε στο ψυγείο 20 λεπτά πριν το σερβίρετε, έτσι ώστε τα στρώματα να μαλακώσουν λίγο και στη συνέχεια να το κόψετε σε φέτες.
  18. Οι μπάρες θα διατηρηθούν στην κατάψυξη για έως και 2 εβδομάδες.