ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ “ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ” ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

Preparation times for ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ “ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ” ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
Προετοιμασία 15Λεπτά
Μαγείρεμα 15Λεπτά
Calories per serve for ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ “ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ” ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ 529 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 4 Μερίδες

Για τα κριτσίνια "στρατιώτες"

  • 2 χοντρές φέτες Ψωμί με προζύμι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 40γρ παρμεζάνα
  • 4 φέτες Προσούτο

Για τα αυγά τρούφας

  • 15γρ αλατισμένο βούτυρο
  • 120ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής
  • 40γρ παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας
  • 8 μεσαία αυγά
  • 8 φύλλα φασκόμηλου
  • ελαιόλαδο

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε 8 φετούλες 1cm από το ψωμί. Τρίψτε την παρμεζάνα. Κόψτε τις φέτες προσούτο στη μέση. Αφήστο το ανάλατο βούτυρο να μαλαώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C / 160 ° C σε αέρα.
  2. Για να φτιάξετε τους “στρατιώτες”, τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ταψί.
  3. Βουρτσίστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με την παρμεζάνα και τυλίξτε κάθε ψωμάκι σε ένα κομμάτι προσούτο.
  4. Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να είναι τραγανό, αναποδογυρίζοντας στα μισά του μαγειρέματος.
  5. Εν τω μεταξύ, λαδώνετε ελαφρά 4 μπωλάκια με το μαλακό βούτυρο.
  6. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την κρέμα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας.
  7. Αλατοπιπερώστε και μοιράστε το μίγμα στα μπωλάκια.
  8. Τοποθετήστε τα μπωλάκια σε ένα ταψί και σπάστε 2 αυγά σε κάθε ένα.
  9. Ψήστε στο φούρνο για 8-10 λεπτά έως ότου το ασπράδι ψηθεί και οι κρόκοι αυγών είναι ακόμα μελάτοι.
  10. Ενώ τα αυγά ψήνονται, βουτήξτε το φασκόμηλο σε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε το σε ένα ταψί.
  11. Ψήστε για περίπου 6 λεπτά, έως ότου είναι τραγανό.
  12. Για το σερβίρισμα, τρίψτε το φασκόμηλο πάνω από τα αυγά, μαζί με λίγη επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμείτε, και συνοδεύστε με δύο ψωμάκια ανά άτομο.