ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΚΑΙ “ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ” ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ
Συστατικά 4 Μερίδες
Για τα κριτσίνια "στρατιώτες"
- 2 χοντρές φέτες Ψωμί με προζύμι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 40γρ παρμεζάνα
- 4 φέτες Προσούτο
Για τα αυγά τρούφας
- 15γρ αλατισμένο βούτυρο
- 120ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής
- 40γρ παρμεζάνα
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας
- 8 μεσαία αυγά
- 8 φύλλα φασκόμηλου
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόψτε 8 φετούλες 1cm από το ψωμί. Τρίψτε την παρμεζάνα. Κόψτε τις φέτες προσούτο στη μέση. Αφήστο το ανάλατο βούτυρο να μαλαώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C / 160 ° C σε αέρα.
- Για να φτιάξετε τους “στρατιώτες”, τοποθετήστε το ψωμί σε ένα ταψί.
- Βουρτσίστε με ελαιόλαδο, πασπαλίστε με την παρμεζάνα και τυλίξτε κάθε ψωμάκι σε ένα κομμάτι προσούτο.
- Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να είναι τραγανό, αναποδογυρίζοντας στα μισά του μαγειρέματος.
- Εν τω μεταξύ, λαδώνετε ελαφρά 4 μπωλάκια με το μαλακό βούτυρο.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την κρέμα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας.
- Αλατοπιπερώστε και μοιράστε το μίγμα στα μπωλάκια.
- Τοποθετήστε τα μπωλάκια σε ένα ταψί και σπάστε 2 αυγά σε κάθε ένα.
- Ψήστε στο φούρνο για 8-10 λεπτά έως ότου το ασπράδι ψηθεί και οι κρόκοι αυγών είναι ακόμα μελάτοι.
- Ενώ τα αυγά ψήνονται, βουτήξτε το φασκόμηλο σε λίγο ελαιόλαδο και βάλτε το σε ένα ταψί.
- Ψήστε για περίπου 6 λεπτά, έως ότου είναι τραγανό.
- Για το σερβίρισμα, τρίψτε το φασκόμηλο πάνω από τα αυγά, μαζί με λίγη επιπλέον παρμεζάνα αν επιθυμείτε, και συνοδεύστε με δύο ψωμάκια ανά άτομο.