ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΑ COURGETTI

Preparation times for ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΑ COURGETTI
Προετοιμασία 10Λεπτά
Μαγείρεμα 25Λεπτά
Calories per serve for ΣΟΛΩΜΟΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΑΤΑ COURGETTI 456 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 4 Μερίδες

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 4 μεγάλα κολοκύθια
  • 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 300ml Τσάι Earl Grey
  • 12 φακελάκια τσαγιού κακάο
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
  • 2 ματσάκια φύλλα ρόκας

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πλύνετε και κόψτε τις άκρες από τα κολοκύθια. Τρίψτε το τυρί παρμεζάνα. Ψιλοκόψτε τη ρόκα.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Τοποθετήστε τα περιεχόμενο από τα φακελάκια του τσαγιού σε μια τσαγιέρα, καλύψτε με 300 ml φρέσκο ​​βραστό νερό, ανακατέψτε, καλύψτε και αφήστε το για 7 λεπτά.
  2. Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρ για να στραγγίξετε το τσάι σε ένα μεσαίο ή μεγάλο τηγάνι (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα φιλέτα σολομού σε μια στρώση) και ανακατέψτε το βούτυρο και το σιρόπι σφενδάμου.
  3. Μόλις βράσει αφήστε το να σιγοβράσει για 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το υγρό μειωθεί κατά περίπου το μισό. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  4. Χρησιμοποιήστε σπειροειδές ή αποφλοιωτή ζουλιέν για να φτιάξετε το σπαγγέτι από κολοκύθι. Εναλλακτικά χρησιμοποιήστε έναν κανονικό αποφλοιωτή λαχανικών για να κόψετε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ μεγάλες κορδέλες σε στιλ papardelle. Ίσως θελήσετε να κόψετε τις παχιές λωρίδες στη μέση, κατα μήκος, για να μπορούν να καταναλωθούν πιο εύκολα.
  5. Για να κάνετε τη σάλτσα χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ανακατευτεί καλά (ή ανακινήστε σε ένα βάζο μαρμελάδας). Ανακατέψτε την ψιλοκομμένη ρόκα και την τριμμένη παρμεζάνα και αρωματίστε με μαύρο πιπέρι. Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο λεμόνι αν χρειάζεται.
  6. Προσθέστε το σπαγγέτι κολοκυθιού στο μπωλ, προσθέστε τη σάλτσα και αφήστε το στην άκρη.
  7. Αλατίστε τα φιλέτα σολωμού με θαλασσινό αλάτι και στη συνέχεια τοποθετήστε το στο ταψί με το γλάσο του τσαγιού. Μαγειρέψτε τα φιλέτα γλάσο σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  8. Γυρίστε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά, έως ότου παραμένουν ροζ μόνο στο εσωτερικό (ή όταν μπορούν εύκολα να τρυπηθούν με οδοντογλυφίδα).
  9. Τοποθετήστε το κολοκυθάκι σε 4 πιάτα και προσθέστε στο καθένα ένα κομμάτι σολομού. Ολοκληρώστε με λίγες σταγόνες από το γλάσο τσαγιού που έχει απομένει στο τηγάνι.