ΕΛΑΦΡΥ ΑΓΓΛΙΚΟ TOAD-IN-THE-HOLE
Συστατικά 4 Μερίδες
- 3 αυγά
- σπρέι εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
- 454g χοιρινά λουκάνικα χοιρινού κρέατος με λιγότερα λιπαρά
- 125g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα φασκόμηλου
- 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο
- 300ml αποβουτυρωμένο γάλα
Οδηγίες
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ψιλοκόψτε τα φρέσκα φύλλα φασκόμηλου. Ψιλοκόψτε τα φύλλα του φρέσκου δεντρολίβανου.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Θερμάνετε το φούρνο στους 220 ° C.
- < Ψεκάστε ένα μεσαίο ταψί με σπρέι ελαιολάδου και προσθέστε τα λουκάνικα. Μαγειρέψτε στο φούρνο για 10 λεπτά ή έως ότου αρχίσουν να ροδίζουν. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα ενώ περιμένετε.
- Εν τω μεταξύ, βάλτε το αλεύρι, τη μουστάρδα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάξτε ένα “πηγάδι” στο κέντρο.
- Σπάστε τα αυγά στο πηγάδι και ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός.
- Συνεχίστε να χτυπάτε ελαφρά και σταδιακά προσθέστε το γάλα μέχρι να έχετε ένα λείο μίγμα. Αλατοπιπερώστε κατα βούληση, ρίξτε το σε μια κανάτα και αφήστε το στην άκρη.
- Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και ρίξτε γρήγορα αλλά προσεκτικά το μίγμα γύρω από τα λουκάνικα.
- Ξαναβάλτε το στο φούρνο και μαγειρέψτε για 20-25 λεπτά, ή έως ότου το μίγμα φουσκώσει και πάρει χρυσαφί χρώμα.