ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ
Συστατικά 4 Μερίδες
- 500γρ πατάτες baby
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 0,5 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
- 1 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα Dijon
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο σχοινόπρασο
Οδηγίες
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόψτε τις πατάτες στη μέση. Κόψτε τα κρεμμυδάκια. Κόψτε το φρέσκο σχοινόπρασο.
ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
- Βράστε τις πατάτες σε βραστό αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- < Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το λάδι, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και το χυμό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Στραγγίστε τις πατάτες και ρίξτε τις στο μπολ. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τις να κρυώσουν λίγο έτσι αλλά να παραμείνουν ζεστές.
- Ανακατέψτε το σχοινόπρασο και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρετε.