ΑΛΜΥΡΟ CHEESECAKE ME ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΛΤΟΝ – ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Συστατικά 8 Μερίδες
- 50g βούτυρο
- 200γρ Κράκερ τυριού χωρίς γλουτένη
- 300γρ φρέσκα κράνμπερι
- 150ml port
- 150 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη muscovado
- 600γρ. μαλακό τυρί πλήρες
- 3 αυγά
- 125γρ. φρέσκο κρεμμύδι
- 125γρ. τυρί Stilton
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Λιώστε το βούτυρο. Λιώστε τα κρακερ τυριού χωρίς γλουτένη. Ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο.Θρυμματίστε το τυρί.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Θερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C / 150 ° C στον αέρα.
- Στρώστε τη βάση μιας φόρμας 20cm με αντικολλητικό χαρτί.
- Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με τα τριμμένα κράκερ, και στρώστε το μίγμα ομοιόμορφα στη βάση της φόρμας, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
- Ψήστε για 5 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε και αφήστε το στην άκρη ενώ ολοκληρώνετε τη γέμιση.
- Ανακατέψτε τα κράνμπερι, το Port και τη ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα μέχρι να βράσει το μείγμα.
- Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, έως ότου λιώσουν τα φρούτα και αρχίζουν να σκάνε και απελευθερώνουν το χυμό τους.
- Αφήστε τη γέμιση στην άκρη.
- Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά το τυρί κρέμα και τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε το σχοινόπρασο και τα δύο τρίτα του Stilton.
- Απλώστε τα δύο τρίτα ττων λιωμένων κράνμπερι στη βάση από τα κράκερ σε μια ομοιόμορφη στρώση και στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα τυριού.
- Τελειώστε με το υπόλοιπο Stilton.
- Ψήστε για 40 λεπτά, έως ότου σφήξει το κέικ.
- Αφήστε το να κρυώσει σε μια βάση, στη συνέχεια, μεταφέρετε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς για τουλάχιστον 3 ώρες ή για όλο το βράδυ.
- Το cheesecake μπορεί να παρασκευαστεί έως και 3 ημέρες νωρίτερα και να διατηρηθεί παγωμένο.
- Για να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το κέικ, σύρετε το από τη βάση και βάλτε το σε με πιατέλα.
- Διακοσμήστε με τα υπόλοιπα κράνμπερι.