ΑΛΜΥΡΟ CHEESECAKE ME ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΛΤΟΝ – ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ

Preparation times for ΑΛΜΥΡΟ CHEESECAKE ME ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΛΤΟΝ – ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Προετοιμασία 15Λεπτά
Μαγείρεμα 60Λεπτά
Calories per serve for ΑΛΜΥΡΟ CHEESECAKE ME ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΛΤΟΝ – ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ 545 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 8 Μερίδες

  • 50g βούτυρο
  • 200γρ Κράκερ τυριού χωρίς γλουτένη
  • 300γρ φρέσκα κράνμπερι
  • 150ml port
  • 150 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη muscovado
  • 600γρ. μαλακό τυρί πλήρες
  • 3 αυγά
  • 125γρ. φρέσκο ​​κρεμμύδι
  • 125γρ. τυρί Stilton

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Λιώστε το βούτυρο. Λιώστε τα κρακερ τυριού χωρίς γλουτένη. Ψιλοκόψτε το σχοινόπρασο.Θρυμματίστε το τυρί.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Θερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C / 150 ° C στον αέρα.
  2. Στρώστε τη βάση μιας φόρμας 20cm με αντικολλητικό χαρτί.
  3. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με τα τριμμένα κράκερ, και στρώστε το μίγμα ομοιόμορφα στη βάση της φόρμας, χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
  4. Ψήστε για 5 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε και αφήστε το στην άκρη ενώ ολοκληρώνετε τη γέμιση.
  5. Ανακατέψτε τα κράνμπερι, το Port και τη ζάχαρη σε μια μέτρια κατσαρόλα μέχρι να βράσει το μείγμα.
  6. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, έως ότου λιώσουν τα φρούτα και αρχίζουν να σκάνε και απελευθερώνουν το χυμό τους.
  7. Αφήστε τη γέμιση στην άκρη.
  8. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, χτυπήστε ελαφρά το τυρί κρέμα και τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι για 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  9. Προσθέστε το σχοινόπρασο και τα δύο τρίτα του Stilton.
  10. Απλώστε τα δύο τρίτα ττων λιωμένων κράνμπερι στη βάση από τα κράκερ σε μια ομοιόμορφη στρώση και στη συνέχεια ρίξτε το μίγμα τυριού.
  11. Τελειώστε με το υπόλοιπο Stilton.
  12. Ψήστε για 40 λεπτά, έως ότου σφήξει το κέικ.
  13. Αφήστε το να κρυώσει σε μια βάση, στη συνέχεια, μεταφέρετε στο ψυγείο για να κρυώσει εντελώς για τουλάχιστον 3 ώρες ή για όλο το βράδυ.
  14. Το cheesecake μπορεί να παρασκευαστεί έως και 3 ημέρες νωρίτερα και να διατηρηθεί παγωμένο.
  15. Για να σερβίρετε, ξεφορμάρετε το κέικ, σύρετε το από τη βάση και βάλτε το σε με πιατέλα.
  16. Διακοσμήστε με τα υπόλοιπα κράνμπερι.