HOT BUTTERED RUM
Συστατικά 20 Μερίδες
- 225γρ ανάλατο βούτυρο
- 400γρ ζάχαρη light muscovado
- 2 κουτ. σούπας κανέλας σε σκόνη
- 0.5 κουτ. σούπας φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 0.5 κουτ. σούπας τζίντζερ σε σκόνη
- 1 πορτοκάλι
- 1 λίτρο Dark ρούμι
- 1 στικ κανέλας
- πρέζες γαρύφαλλο
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ξύστε το πορτοκάλι. Για να ανακατέψετε τα cocktail χρησιμοποιήστε τα στικς κανέλας.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Χτυπήστε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, την κανέλα, το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε μια κούπα ή ποτήρι από ανθεκτικό γυαλί μαζί με το σκούρο ρούμι.
- Συμπληρώστε με βραστό νερό.
- Ανακατέψτε με το στικ κανέλας.
- Το βούτυρο που έμεινε, διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοστ ή πάνω σε ζεστά teacakes.