ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΣΙΛΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ

Preparation times for ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΣΙΛΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ
Προετοιμασία 10Λεπτά
Μαγείρεμα 25Λεπτά
Calories per serve for ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΤΣΙΛΙ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΕΣ 312 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 2 Μερίδες

  • 5γρ φρέσκος μαϊντανός
  • 400γρ φασόλια γίγαντες
  • 400γρ ψιλομομμένη τομάτα σε κονσέρβα
  • 2 κουτ. σούπας πάστα chipotle
  • 1 κουτ. σούπας σπόροι κορίναδρου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα:

  • 30γρ κολοκυθόσπορος
  • 30γρ κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ψήστε ελαφρά τον κολοκυθόσπορο. Ψιλοκόψτε τα φύλλα και τα κοτσάνια του φρέσκου μαϊντανού. Στραγγίστε και ξεπλύνετε τα φασόλια. Λιώστε ελαφρά τους σπόρους κορίανδρου. Χτυπήστε τις σκελίδες του σκόρδου. Κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε τα κρεμμύδια, προσθέστε τα καρυκεύματα και σωτάρετε για 10 λεπτά.
  3. Εάν τα κρεμμύδια αρχίσουν να κολλάνε, προσθέστε λίγο νερό.
  4. Προσθέστε το σκόρδο, τους σπόρους κορίανδρου και την πάστα chipotle και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες τομάτες και 200ml νερό.
  6. Αφού βράσουν, χαμηλώστε τη φωτιά για συνεχίστε να βράζετε για άλλα 20 λεπτά. Προσθέστε λλιγο νερό εαν χρειάζεται.
  7. Λίγο πριν σερβίρετε προσθέστε τα φασόλια.
  8. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέσετε το μαϊντανό.
  9. Για να σερβέρετε, ψήστε ελαφρά σε ένα μικρό τηγάνι τον κολοκυθόσπορο με μια πρέζα αλάτι για 4-5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Εναλλακτικά μπορείτε να τον ψήσετε στι φούρνο στους 170C/170C για 10 λεπτά. Διακοσμήστε το πιάτο με κρέμα γάλακτος και τον ψημένο κολοκυθόσπορο.