ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΑΡΙΔΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΑΜΟ
Συστατικά 4 Μερίδες
- 1 κόκκινο τσίλι
- 2 λάιμ
- 2 κρεμμύδια
- 60γρ κάρδαμο
- 560γρ κατεψυγμένες γαρίδες
- 1 καλαμπόκι
- 175γρ τομάτες
- 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
- 1 ματσάκι φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Αφαιρέστε τους σπόρους από τα τσίλι. Στίψτε το χυμό και το ξύσμα από ένα λάιμ. Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα φύλλα κάρδαμου. Κόψτε τις ντομάτες.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΓΑΡΙΔΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ SALSA
ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ … …
- Βάλτε τα κρεμμυδάκια, τα τσίλι και το μισό ξύσμα και το χυμό από το λάιμ σε έναν πολυκόφτη και ανακατέψτε μέχρι να σχηματιστεί ένας τραχύς πουρές.
- Προσθέστε το μισό κάρδαμο και όλες τις γαρίδες και, στη συνέχεια, ανακατέψτε για να τα ψιλοκόψετε.
- Μοιράστε σε 8 μικρές κροκέτες και πασπαλίστε τα με το αλεύρι καλαμποκιού.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανήστε τις κροκέτες για 6-8 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Στραγγίξτε τα σε χαρτί κουζίνας.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε ένα ταψί μέχρι να καπνίσει και, στη συνέχεια, μαγειρέψτε το καλαμπόκι για περίπου 5 λεπτά, περιστρέφοντας συχνά, μέχρι να μαγειρευτεί ως το κέντρο.
- Τοποθετήστε το καλαμπόκι όρθιο σε μια επιφάνεια κοπής και μετά αφαιρέστε τα σπόρια με ένα κοφτερό μαχαίρι. Ανακατέψτε σε ένα μπολ με τις ντομάτες, τα υπόλοιπα τσίλι, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το σησαμέλαιο και τον κόλιανδρο.
- Σερβίρετε με γαρίδες και το υπόλοιπο κάρδαμο.