ΚΡΥΑ ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΑ ΠΑΓΑΚΙΑ

Preparation times for ΚΡΥΑ ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΑ ΠΑΓΑΚΙΑ
Προετοιμασία 60Λεπτά
Calories per serve for ΚΡΥΑ ΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΑ ΠΑΓΑΚΙΑ 112 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 4 Μερίδες

  • 1,5 κιλά τοματίνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κλαδάκια θυμάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 250ml ζωμός λαχανικών

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΥΤΕΡΑ ΠΑΓΑΚΙΑ

  • 1 κόκκινο τσίλι
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα μικτά βότανα

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε στη μέσα τα τοματίνια. Ψιλοκόψτε τα κόκκινα τσίλι. Ψιλοκόψτε τα αποξηραμένα ανάμεικτα βότανα.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  2. Απλώστε τις ντομάτες ομοιόμορφα, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, σε ταψί. Προσθέστε το το σκόρδο και το θυμάρι και πασπαλίστε με το λάδι, το ξύδι, τη ζάχαρη και τα καρυκεύματα. Ψήστε για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αφαιρέστε τα κλαδάκια θυμαριού, στη συνέχεια αφαιρέστε το σκόρδο και πιέστε τη σάρκα από τη φλούδα. Βάλτε σε ένα μπλέντερ τις τομάτες, το ζωμό και, εαν υπάρχει, ζουμί από το τηγάνι και χτυπήστε εωσ ότου σχηματιστεί πουρές.
  4. Περάστε το μείγμα μέσα από σουρωτήρι. Σκεπάστε, αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια ψύξτε για 4 ώρες.
    ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΤΕΡΑ ΠΑΓΑΚΙΑ
  5. Ανακατέψτε τα ψιλοκομμένα τσίλι και βότανα και με ένα κουτάλι μοιράστε σε θήκη για 12 μικρά ή 8 μεγάλα παγάκια.
  6. Συμπληρώστε με νερό και τοποθετήστε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, μέχρι να παγώσουν.
  7. Για το σερβίρισμα, μοιράστε την παγωμένη σούπα σε 4 μπωλ, προσθέστε 2 ή 3 παγάκια σε κάθε μπολ και περιχύστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.