ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Συστατικά 6 Μερίδες
- 150γρ μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 1μεγάλο αβοκάντο
- 2 ασπράδια αυγού
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- φιστίκια Αιγίνης
- σοκολάτα
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Αποφλοιώστε το αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Βάλτε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπωλ.
- Ζεστάνετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι σχεδόν να βράσει και μετά ρίξτε την πάνω από τη σοκολάτα.
- Αφήστε το μίγμα για 5 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε.
- Ανακατέψτε τη σοκολάτα με το μίγμα της κρέμας έως ότου γίνει ένα λείο μίγμα.
- Αφήστε το να κρυώσει για άλλα 5 λεπτά.
- Αφήστε ένα κομμάτι του αβοκάντο για διακόσμηση, και λιώστε το υπόλοιπο σε μπλέντερ ή χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι.
- Προσθέστε το στο μίγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει.
- Τυλίξτε και αφήστε στο ψυγείο το κομμάτι του αβοκάντο που κρατήσατε στην άκρη.
- Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπωλ.
- Το μπωλ θα πρέπει να είναι απολύτως καθαρό καθώς ακόμη και ίχνη λαδιού/λίπους δεν θα επιτρέψουν τα ασπράδια να φουσκώσουν.
- Χτυπήστε τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν μικρές κορυφές, και μετά προσθέστε τη ζάχαρη μέχρι να γυαλίσει το μίγμα.
- Ρίξτε περίπου ένα τέταρτο της μαρέγκας στο μίγμα της σοκολάτας με μια κουτάλα για να το αριαώσετε και μετά προσθέστε και το υπόλοιπο.
- Μοιράστε τη μους σε 6 ποτήρια και παγώστε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα για σερβίριμα.
- Βγάλτε τα μπωλάκια από το ψυγείο για 15 λεπτά πριν τα καταναλώσετε για να μην είναι πολύ παγωμένα.
- Διακοσμήστε με λεπτές φέτες αβοκάντο, κομμάτια φιστικιού και νιφάδες σοκολάτας.