ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Preparation times for ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ
Προετοιμασία 15Λεπτά
Μαγείρεμα 4Λεπτά
Calories per serve for ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 467 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 6 Μερίδες

  • 150γρ μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 1μεγάλο αβοκάντο
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • φιστίκια Αιγίνης
  • σοκολάτα

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Σπάστε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Αποφλοιώστε το αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Βάλτε τα κομμάτια σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπωλ.
  2.  Ζεστάνετε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι σχεδόν να βράσει και μετά ρίξτε την πάνω από τη σοκολάτα.
  3. Αφήστε το μίγμα για 5 λεπτά χωρίς να ανακατέψετε.
  4. Ανακατέψτε τη σοκολάτα με το μίγμα της κρέμας έως ότου γίνει ένα λείο μίγμα.
  5. Αφήστε το να κρυώσει για άλλα 5 λεπτά.
  6. Αφήστε ένα κομμάτι του αβοκάντο για διακόσμηση, και λιώστε το υπόλοιπο σε μπλέντερ ή χρησιμοποιώντας ένα πηρούνι.
  7. Προσθέστε το στο μίγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει.
  8. Τυλίξτε και αφήστε στο ψυγείο το κομμάτι του αβοκάντο που κρατήσατε στην άκρη.
  9. Βάλτε τα ασπράδια σε ένα μεγάλο μπωλ.
  10. Το μπωλ θα πρέπει να είναι απολύτως καθαρό καθώς ακόμη και ίχνη λαδιού/λίπους δεν θα επιτρέψουν τα ασπράδια να φουσκώσουν.
  11. Χτυπήστε τα ασπράδια με ένα μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν μικρές κορυφές, και μετά προσθέστε τη ζάχαρη μέχρι να γυαλίσει το μίγμα.
  12. Ρίξτε περίπου ένα τέταρτο της μαρέγκας στο μίγμα της σοκολάτας με μια κουτάλα για να το αριαώσετε και μετά προσθέστε και το υπόλοιπο.
  13. Μοιράστε τη μους σε 6 ποτήρια και παγώστε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμα για σερβίριμα.
  14. Βγάλτε τα μπωλάκια από το ψυγείο για 15 λεπτά πριν τα καταναλώσετε για να μην είναι πολύ παγωμένα.
  15. Διακοσμήστε με λεπτές φέτες αβοκάντο, κομμάτια φιστικιού και νιφάδες σοκολάτας.