ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

Preparation times for ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Προετοιμασία 25Λεπτά
Calories per serve for ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ 741 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 6 Μερίδες

  • 300γρ Λευκή σοκολάτα με βανίλια Μαδαγασκάρης
  • 300γρ Μαύρη Σοκολάτα 72%
  • 100γρ αποξηραμένα βερίκοκα
  • 100γρ αποξηραμένα κράνμπερι
  • 100γρ φιστίκια Αιγίνης

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε τη λευκή σοκολάτα με βανίλια Μαδαγασκάρης σε κομμάτια. Κόψτε τη μαύρη σοκολάτα με 72% Κακάο. Κόψτε τα αποξηραμένα βερίκοκα. Κόψτε τα αποξηραμένα κράνμπερι. Κόψτε τα φιστίκια Αιγίνης.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Αφήστε μερικές κουταλιές της σούπας καρύδια, κράνμπερι και βερίκοκα για διακόσμηση στο τέλος.
  2. Βάλτε τα τρία τέταρτα της μαύρης σοκολάτας σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων, θερμάνετε για 20 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε και μετά επαναλάβετε.
  3. Καθώς η σοκολάτα αρχίζει να λιώνει, θερμαίνετε για 10 δευτερόλεπτα, και επαναλαμβάνετε, ανακατεύοντας μετά από κάθε ζέσταμα, μέχρι να παραμείνουν μόνο μερικά μικρά στερεά κομμάτια.
  4. Ανακατέψτε την υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα και θερμάνετε ξανά για 10 δευτερολέπτα, επαναλαμβάνωντας μέχρι να λιώσει τελείως.
  5. Αυτή είναι μια βασική μέθοδος για τη σκλήρυνση της σοκολάτας που θα βοηθήσει τις μπάρες να αποκτήσουν γυαλάδα και να τις κάνει τραγανές.
  6. Προσθέστε τα μισά φυστίκια και όλα τα υπόλοιπα κράνμπερι στη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και αφήστε τα στην άκρη.
  7. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τη λευκή σοκολάτα.
  8. Όταν λιώσει, προσθέστε τα υπόλοιπα φυστίκια και τα αποξηραμένα βερίκοκα.
  9. Απλώστε αντικολλητικό χαρτί (περίπου 45 x 30cm) σε ένα ταψί ή άλλη μεταλλική επιφάνεια που θα χωρέσει στο ψυγείο.
  10. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε 2 μικρότερα φύλλα.
  11. Ρίξτε τυχαία κουταλιές κάθε μίγματος σοκολάτας στο χαρτί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, έως ότου απλωθούν ομοιόμορφα και η μπάρα έχει ομοιόμορφο πάχους και αναλογία ξηρών καρπών και φρούτων.
  12. Διακοσμήστε με τα φρούτα και ξηρούς καρπούς που είχατε αφήσει στην άκρη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, έως ότου παγώσει και σταθεροποιηθεί.
  13. Κόψτε σε ακανόνιστα κομμάτια ή μοιράστε τα σε σακουλάκια δώρου.