ΜΠΑΡΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
Συστατικά 6 Μερίδες
- 300γρ Λευκή σοκολάτα με βανίλια Μαδαγασκάρης
- 300γρ Μαύρη Σοκολάτα 72%
- 100γρ αποξηραμένα βερίκοκα
- 100γρ αποξηραμένα κράνμπερι
- 100γρ φιστίκια Αιγίνης
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόψτε τη λευκή σοκολάτα με βανίλια Μαδαγασκάρης σε κομμάτια. Κόψτε τη μαύρη σοκολάτα με 72% Κακάο. Κόψτε τα αποξηραμένα βερίκοκα. Κόψτε τα αποξηραμένα κράνμπερι. Κόψτε τα φιστίκια Αιγίνης.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Αφήστε μερικές κουταλιές της σούπας καρύδια, κράνμπερι και βερίκοκα για διακόσμηση στο τέλος.
- Βάλτε τα τρία τέταρτα της μαύρης σοκολάτας σε ένα μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων, θερμάνετε για 20 δευτερόλεπτα, ανακατέψτε και μετά επαναλάβετε.
- Καθώς η σοκολάτα αρχίζει να λιώνει, θερμαίνετε για 10 δευτερόλεπτα, και επαναλαμβάνετε, ανακατεύοντας μετά από κάθε ζέσταμα, μέχρι να παραμείνουν μόνο μερικά μικρά στερεά κομμάτια.
- Ανακατέψτε την υπόλοιπη μαύρη σοκολάτα και θερμάνετε ξανά για 10 δευτερολέπτα, επαναλαμβάνωντας μέχρι να λιώσει τελείως.
- Αυτή είναι μια βασική μέθοδος για τη σκλήρυνση της σοκολάτας που θα βοηθήσει τις μπάρες να αποκτήσουν γυαλάδα και να τις κάνει τραγανές.
- Προσθέστε τα μισά φυστίκια και όλα τα υπόλοιπα κράνμπερι στη λιωμένη μαύρη σοκολάτα και αφήστε τα στην άκρη.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία με τη λευκή σοκολάτα.
- Όταν λιώσει, προσθέστε τα υπόλοιπα φυστίκια και τα αποξηραμένα βερίκοκα.
- Απλώστε αντικολλητικό χαρτί (περίπου 45 x 30cm) σε ένα ταψί ή άλλη μεταλλική επιφάνεια που θα χωρέσει στο ψυγείο.
- Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε 2 μικρότερα φύλλα.
- Ρίξτε τυχαία κουταλιές κάθε μίγματος σοκολάτας στο χαρτί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, έως ότου απλωθούν ομοιόμορφα και η μπάρα έχει ομοιόμορφο πάχους και αναλογία ξηρών καρπών και φρούτων.
- Διακοσμήστε με τα φρούτα και ξηρούς καρπούς που είχατε αφήσει στην άκρη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, έως ότου παγώσει και σταθεροποιηθεί.
- Κόψτε σε ακανόνιστα κομμάτια ή μοιράστε τα σε σακουλάκια δώρου.