ΠΑΤΑΤΕΣ BOULANGÈRE
Συστατικά 8 Μερίδες
- 1μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 3 κλαδάκια δεντρολίβανο
- 1 κιλό πατάτες
- 400ml ζωμό λαχανικών
Οδηγίες
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόψτε τα κρεμμύδια. Κόψτε το δεντρολίβανο. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις πατάτες.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώστε.
- < Βουτυρώστε ένα αντικολλητικό ταψί. Προσθέστε ένα στρώμα πατάτας, ίσα να επικαλύπτονται.Στρώστε από πάνω τα κρεμμύδια και, στη συνέχεια, συνεχίστε ενναλάξ τις στρώσεις ολοκληρώνοντας με τις πατάτες.
- < Ρίξτε πάνω από το ζωμό, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και μαγειρέψτε για 1 ώρα στους 180˚C έως ότου ψηθούν και ροδίσουν.