ΠΑΤΑΤΕΣ BOULANGÈRE

Preparation times for ΠΑΤΑΤΕΣ BOULANGÈRE
Προετοιμασία 15Λεπτά
Μαγείρεμα 65Λεπτά
Calories per serve for ΠΑΤΑΤΕΣ BOULANGÈRE 130 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 8 Μερίδες

  • 1μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • 1 κιλό πατάτες
  • 400ml ζωμό λαχανικών

Οδηγίες

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Κόψτε τα κρεμμύδια. Κόψτε το δεντρολίβανο. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τις πατάτες.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα. Προσθέστε το κρεμμύδι και το δεντρολίβανο και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώστε.
  2. < Βουτυρώστε ένα αντικολλητικό ταψί. Προσθέστε ένα στρώμα πατάτας, ίσα να επικαλύπτονται.Στρώστε από πάνω τα κρεμμύδια και, στη συνέχεια, συνεχίστε ενναλάξ τις στρώσεις ολοκληρώνοντας με τις πατάτες.
  3. < Ρίξτε πάνω από το ζωμό, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και μαγειρέψτε για 1 ώρα στους 180˚C έως ότου ψηθούν και ροδίσουν.