ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ ΜΕ ΡΟΣΤΙ ΠΑΤΑΤΑΣ
Συστατικά 4 Μερίδες
- 1 κρεμμύδι
- 1 στικ σέλερυ
- 1 καρότο
- 1 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 500γρ κατεψυγμένος αρνίσιος κιμάς
- 2 κουτ.γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. σούπας πουρές τομάτας
- 1 κουτ. σούπας φύλλα θυμαρι
- 400ml ζωμός βοδινού
- 100γρ κατεψυγμένος αρακάς
- 400γρ κατεψυγμένα ρόστι πατάτας ή εναλλακτικά πουρές
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόψτε τα κρεμμύδια. Κόψτε το σέλερυ. Τρίψτε τα καρότα. Αποψύξτε τον κατεψυγμένο αρνίσιο κιμά.
ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
- Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 5 λεπτά.
- Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέστε τον πουρέ τομάτας, το θυμάρι, το ζωμό και τη σάλτσα Worcestershire.
- Προσθέστε τα μπαχαρικά και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, στη συνέχεια προσθέστε τον αρακά.
- Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190 ° C / 375 ° F / αέριο 5 (170 ° C για φούρνους ανεμιστήρα). Μοιράστε σε 4 πιάτα (250-300ml) ή ένα πιάτο 1,2 λίτρου.
- Προσθέστε με κατεψυγμένα ρόστι πατάτας ή πουρέ, ψήστε για 20 λεπτά και σερβίρετε.