ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ ΜΕ ΡΟΣΤΙ ΠΑΤΑΤΑΣ

Preparation times for ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΒΟΣΚΟΥ ΜΕ ΡΟΣΤΙ ΠΑΤΑΤΑΣ
Προετοιμασία 15Λεπτά
Μαγείρεμα 50Λεπτά
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 4 Μερίδες

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 στικ σέλερυ
  • 1 καρότο
  • 1 κουτ. σούπας Worcestershire sauce
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500γρ κατεψυγμένος αρνίσιος κιμάς
  • 2 κουτ.γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας πουρές τομάτας
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα θυμαρι
  • 400ml ζωμός βοδινού
  • 100γρ κατεψυγμένος αρακάς
  • 400γρ κατεψυγμένα ρόστι πατάτας ή εναλλακτικά πουρές

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε τα κρεμμύδια. Κόψτε το σέλερυ. Τρίψτε τα καρότα. Αποψύξτε τον κατεψυγμένο αρνίσιο κιμά.

ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

  1.  Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 5 λεπτά.
  2. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει.
  3. Ανακατέψτε το αλεύρι, μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια προσθέστε τον πουρέ τομάτας, το θυμάρι, το ζωμό και τη σάλτσα Worcestershire.
  4. Προσθέστε τα μπαχαρικά και σιγοβράστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, στη συνέχεια προσθέστε τον αρακά.
  5.  Ζεσταίνετε το φούρνο στους 190 ° C / 375 ° F / αέριο 5 (170 ° C για φούρνους ανεμιστήρα). Μοιράστε σε 4 πιάτα (250-300ml) ή ένα πιάτο 1,2 λίτρου.
  6. Προσθέστε με κατεψυγμένα ρόστι πατάτας ή πουρέ, ψήστε για 20 λεπτά και σερβίρετε.