ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΙΝΔΙΚΟ DAHL ΜΕ ΨΗΤΑ ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ
Συστατικά 4 Μερίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 10 μικρά καρότα
- 350γρ φάβα
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
- 1 κουταλιά της σούπας σπόροι κύμινο
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
- 2,5 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ
- 400ml γάλα καρύδας
- 25g φρέσκο κόλιανδρο
- 150 ml νερό
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σπάστε τα σκελίδες σκόρδου. Ξεφλουδίστε και κόψτε τα μισά καρότα κατά μήκος. Μουλιάστε τη φάβα όλη τη νύχτα σε κρύο νερό και στη συνέχεια στραγγίξτε. Ξεφλουδίστε και τρίψτε το φρέσκο τζίντζερ. Κόψτε το φρέσκο κόλιανδρο.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Βράστε τη φάβα σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα ενώ περιμένετε.
- Εν τω μεταξύ, θερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C.
- Βάλτε τα καρότα σε ταψί, περιχύστε με το μισό λάδι,αλατοπιπερώστε και ψήστε για 30 λεπτά. Προχωρήστε στο επόμενο βήμα ενώ περιμένετε.
- Ψήστε τους σπόρους για 2 λεπτά. Λιώστε τους σε γουδί.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα μπαχαρικά, το σκόρδο και το τζίντζερ. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά.
- Κρατήστε ½ κουταλιά της σούπας γάλα καρύδας για κάθε μερίδα και ρίξτε το υπόλοιπο στο τηγάνι, μαζί με το νερό. Αφήστε το να βράσει.
- Στραγγίστε τη φάβα και ανακατέψτε στο γάλα – αλατοπιπερώστε,σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά, προσθέτοντας επιπλέον νερό εάν χρειαστεί.
- Προθέστε το μεγαλύτερο μέρος του κόλιανδρου.
- Ολοκληρώστε με τα καρότα, το υπόλοιπο γάλα καρύδας και το υπόλοιπο κόλιανδρο. Σερβίρετε με ρύζι.