ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ ΚΑΙ ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ DRESSING ΣΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ
Συστατικά 2 Μερίδες
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 2εκ φρέσκο τζίντζερ
- 30γρ ρόκα
- 400γρ ρεβίθια σε κονσέρβα
- 1,5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 300γρ γλυκοπατάτες
- 0,5 κόκκινα κρεμμύδια
Οδηγίες
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το φρέσκο τζίντζερ. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε τα ρεβίθια. Ξεφλουδίστε και κόψτε τις γλυκοπατάτες σε κομμάτια 2 εκατοστών. Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Θερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
- Βάζουμε τη γλυκοπατάτα σε ταψί, περιχύστε το 1/3 του ελαιολάδου, αλατοπιπερώστε και ψήστε για 25 λεπτά. Ενώ περιμένετε, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.
- Για τη σάλτσα, ανακατέψτε το τζίντζερ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας και το ξύδι βαλσαμικό.
- Ανακατέψτε την ψητή γλυκοπατάτα με τα ρεβίθια, το κρεμμύδι και τη ρόκα.
- Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από τη σαλάτα και σερβίρετε.