ΚΑΥΤΕΡΟ CHUTNEY ΚΑΡΟΤΟΥ
Συστατικά 2 Μερίδες
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κόκκινο τσίλι
- 0,5 κουτ. σούπας κύμινο
- 3 εκ. φρέσκο τζίντζερ
- 300ml χυμός καρότου
- 500g καρότα
- 200ml μηλόξυδο
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόψτε τις σκελίδες σκόρδου. Αφαιρέστε τουσ σπόροθς από τα τσίλι και κόψτε τα. Ψιλοκόψτε το κομμάτι φρέσκο τζίντζερ. Ξεφλουδίστε και τρίψτε τα καρότα.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Αποστειρώστε 2 γυάλινα βάζα μαρμελάδας ως εξής.
- Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C / 160 ° C στον αέρα.
- Πλύνετε τα βάζα με ζεστό σαπούνι και νερό και μετά ξεπλύνετε καλά.
- Βάλτε τα βρεγμένα βάζα σε ένα ταψί και θερμάνετε τα στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
- Τοποθετήστε τα καπάκια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, στη συνέχεια αφαιρέστε με λαβίδες και αφήστε τα να στεγνώσουν σε μια καθαρή πετσέτα.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη και το ξύδι.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά.
- Βράστε ξανά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για μία ώρα, έως ότου πήξει.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει.
- Μεταφέρετε στα αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.
- Συνοδεύει τέλεια ψημένα σάντουιτς με τυρί Cheddar.