ΚΑΥΤΕΡΟ CHUTNEY ΚΑΡΟΤΟΥ

Preparation times for ΚΑΥΤΕΡΟ CHUTNEY ΚΑΡΟΤΟΥ
Προετοιμασία 15Λεπτά
Μαγείρεμα 70Λεπτά
Calories per serve for ΚΑΥΤΕΡΟ CHUTNEY ΚΑΡΟΤΟΥ 22 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 2 Μερίδες

  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κόκκινο τσίλι
  • 0,5 κουτ. σούπας κύμινο
  • 3 εκ. φρέσκο ​​τζίντζερ
  • 300ml χυμός καρότου
  • 500g καρότα
  • 200ml μηλόξυδο
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Κόψτε τις σκελίδες σκόρδου. Αφαιρέστε τουσ σπόροθς από τα τσίλι και κόψτε τα. Ψιλοκόψτε το κομμάτι φρέσκο ​​τζίντζερ. Ξεφλουδίστε και τρίψτε τα καρότα.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Αποστειρώστε 2 γυάλινα βάζα μαρμελάδας ως εξής.
  2. Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C / 160 ° C στον αέρα.
  3. Πλύνετε τα βάζα με ζεστό σαπούνι και νερό και μετά ξεπλύνετε καλά.
  4. Βάλτε τα βρεγμένα βάζα σε ένα ταψί και θερμάνετε τα στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
  5. Τοποθετήστε τα καπάκια σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, στη συνέχεια αφαιρέστε με λαβίδες και αφήστε τα να στεγνώσουν σε μια καθαρή πετσέτα.
  6. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη και το ξύδι.
  7. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά.
  8. Βράστε ξανά, στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία και σιγοβράστε για μία ώρα, έως ότου πήξει.
  9. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει.
  10. Μεταφέρετε στα αποστειρωμένα βάζα και αποθηκεύστε τα στο ψυγείο.
  11. Συνοδεύει τέλεια ψημένα σάντουιτς με τυρί Cheddar.