ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΟΥΙΣΚΙ
Συστατικά 4 Μερίδες
- 150γρ απλή σοκολάτα
- 4 κουταλιές της σούπας ουίσκι
- τριμμένη σοκολάτα ή κακάο για διακόσμηση
- 1 λίτρο ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 4 σπόρους κάρδαμο
- 1 ξυλάκι κανέλας
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σπάστε τη σοκολάτα σε κομματάκια. Σπάστε τους σπόρους κόλιανδρου.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Ζεστάνετε το γάλα, τη μισή κρέμα γάλακτος και τα μπαχαρικά σε ένα κατσαρολάκι εως ότου βράσουν.
- Αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά και έπειτα στραγγίζουμε το υγρό σε ένα καθαρό ταψί.
- Προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας στο τηγάνι και ανακατέψτε ελαφρά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσουν.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το ουίσκι.
- Μοιράστε τη σοκολάτα σε 4 κούπες.
- Χτυπήστε απαλά την υπόλοιπη κρέμα και προσθέστε την σε κάθε κούπα.
- Πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε αμέσως.