ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Preparation times for ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Προετοιμασία 15Λεπτά
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 2 Μερίδες

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας M&S mango and sweet chilli dipping sauce
  • 200ml στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
  • 1 πράσινο τσίλι
  • αλάτι
  • πιπεριές
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο
  • 200γρ λαχανάκια Βρυξελλών

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ψιλοκόψτε τη σκελίδα σκόρδου. Αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε τα πράσινα τσίλι. Κόψτε το κόλιανδρο. Κόψτε τα λαχανάκια των Βρυξελλών.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  • Πρώτα, φτιάξτε το ντιπ απλά αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το λάδι και τη σάλτσα τσίλι) σε ένα μικρό μπολ. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για όσο χρειάζεται.
  • Βράστε τα λαχανάκια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 4-5 λεπτά έως ότου βράσουν αλλά παραμένουν τραγανά. Στραγγίξτε καλά και αφήστε τα να κρυώσουν εάν δεν τα χρησιμοποιήσετε αμέσως. Σημείωση: Μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο έως και 24 ώρες.
  • Ζεστάνετε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο και μετά τα λαχανάκια και ανακατέψτε για να καλυφθούν με λάδι. Μαγειρέψτε για ένα ή δύο λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε τη σάλτσα τσίλι και ανακατέψτε τα λαχανάκια σε υψηλή φωτιά για 2 λεπτά.
  • Σερβίρετε τα λαχανάκια σε στικς για κοκτέιλ μαζί με το ντιπ γιαουρτιού.