ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ BRIE ΚΑΙ CHUTNEY
Συστατικά 6 Μερίδες
- 6 έτοιμες ψημένες αλμυρές ζαχαροπλαστικές θήκες
- 4 κουταλιές της σούπας Damson & Port chutney
- 25γρ βούτυρο
- 25γρ αλεύρι για όλες τις δουλειές
- 150 ml γάλα
- 2 αυγά μεσαία ελευθέρας βοσκής
- 175γρ Brie
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Εάν χρησιμοποιείτε έτοιμα ψημένα ταρτάκια, θα χρειαστείτε μεμονωμένα φορμάκια τάρτας 6 x 9 εκ ή εναλλακτικά φόρμα για τάρτα 22 εκατοστών.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
- Απλώστε λίγο chutney στη βάση κάθε τάρτας και αφήστε τη στην άκρη ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση. Κόψτε το μισό Brie σε μικρά κομμάτια και το μισό σε λεπτές φέτες.
- Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε σχηματιστεί μια παχύρευστη σάλτσα.Απομακρύνετε από τη φωτιά.
- Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και τα κομμάτια brie και ανακατέψτε. Χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια του αυγού εως ότου σφίξουν, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας στη σάλτσα για να τη χαλαρώσετε και στη συνέχεια ρίξτε απαλά τα υπόλοιπα ασπράδια και αναξατέψτε ελαφρά για να συνδυαστούν με τη σάλτσα.
- Διαιρέστε τη γέμιση στις ψημένες τάρτες και διακοσμήστε με τις υπόλοιπες φέτες Brie. Βάλτε τις τάρτες στο φούρνο και ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και φουσκώσουν.