ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ BRIE ΚΑΙ CHUTNEY

Preparation times for ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ BRIE ΚΑΙ CHUTNEY
Προετοιμασία 15Λεπτά
Μαγείρεμα 15Λεπτά
Calories per serve for ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ BRIE ΚΑΙ CHUTNEY 315 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 6 Μερίδες

  • 6 έτοιμες ψημένες αλμυρές ζαχαροπλαστικές θήκες
  • 4 κουταλιές της σούπας Damson & Port chutney
  • 25γρ βούτυρο
  • 25γρ αλεύρι για όλες τις δουλειές
  • 150 ml γάλα
  • 2 αυγά μεσαία ελευθέρας βοσκής
  • 175γρ Brie

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Εάν χρησιμοποιείτε έτοιμα ψημένα ταρτάκια, θα χρειαστείτε μεμονωμένα φορμάκια τάρτας 6 x 9 εκ ή εναλλακτικά φόρμα για τάρτα 22 εκατοστών.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
  3. Απλώστε λίγο chutney στη βάση κάθε τάρτας και αφήστε τη στην άκρη ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση. Κόψτε το μισό Brie σε μικρά κομμάτια και το μισό σε λεπτές φέτες.
  4. Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέστε σταδιακά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε σχηματιστεί μια παχύρευστη σάλτσα.Απομακρύνετε από τη φωτιά.
  5. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και τα κομμάτια brie και ανακατέψτε. Χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια του αυγού εως ότου σφίξουν, ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας στη σάλτσα για να τη χαλαρώσετε και στη συνέχεια ρίξτε απαλά τα υπόλοιπα ασπράδια και αναξατέψτε ελαφρά για να συνδυαστούν με τη σάλτσα.
  6. Διαιρέστε τη γέμιση στις ψημένες τάρτες και διακοσμήστε με τις υπόλοιπες φέτες Brie. Βάλτε τις τάρτες στο φούρνο και ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και φουσκώσουν.