ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ
Συστατικά 6 Μερίδες
- πρέζες αλάτι και πιπέρι
- 50γρ βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 200γρ κάστανα σε κονσέρβα
- 8 φέτες καπνιστό μπέικον
- 750γρ λαχανάκια Βρυξελλών
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Κόψτε το καπνιστό μπέικον σε μικρά κομμάτια. Κόψτε και αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα από τα λαχανάκια.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό, προσθέστε τα λάχανα και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσουν).
- Στραγγίξτε και ξεπλύνετε κάτω από κρύο νερό βρύσης (έως ότου τα λαχανάκια κρυώσουν).
- Στραγγίξτε ξανά και αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σωτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαιρέστε το μπέικον από το τηγάνι (στραγγίζοντας το επιπλέον λίπος) και αφήστε στην άκρη.
- Προσθέστε το μισό βούτυρο στο τηγάνι.
- Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει, προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε για δύο λεπτά – ή έως ότου αρχίσει να μαλακώνει.
- Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και στη συνέχεια τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα κάστανα.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά – έως ότου τα λαχανάκια πάρουν χρώμα και τα κάστανα είναι ζεστά.
- Ανακατέψτε το μπέικον και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και σερβίρετε τα ζεστά.