ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ

Preparation times for ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ
Προετοιμασία 10Λεπτά
Μαγείρεμα 10Λεπτά
Calories per serve for ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΑ 270 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 6 Μερίδες

  • πρέζες αλάτι και πιπέρι
  • 50γρ βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200γρ κάστανα σε κονσέρβα
  • 8 φέτες καπνιστό μπέικον
  • 750γρ λαχανάκια Βρυξελλών

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Κόψτε το καπνιστό μπέικον σε μικρά κομμάτια. Κόψτε και αφαιρέστε τα εξωτερικά φύλλα από τα λαχανάκια.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Βράστε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό, προσθέστε τα λάχανα και μαγειρέψτε για 4-5 λεπτά (ή μέχρι να μαλακώσουν).
  2. Στραγγίξτε και ξεπλύνετε κάτω από κρύο νερό βρύσης (έως ότου τα λαχανάκια κρυώσουν).
  3. Στραγγίξτε ξανά και αφήστε τα στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σωτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
  5. Αφαιρέστε το μπέικον από το τηγάνι (στραγγίζοντας το επιπλέον λίπος) και αφήστε στην άκρη.
  6. Προσθέστε το μισό βούτυρο στο τηγάνι.
  7. Όταν το βούτυρο αρχίσει να αφρίζει, προσθέστε το κρεμμύδι και τηγανίστε για δύο λεπτά – ή έως ότου αρχίσει να μαλακώνει.
  8. Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και στη συνέχεια τα λαχανάκια Βρυξελλών και τα κάστανα.
  9. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  10. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας απαλά – έως ότου τα λαχανάκια πάρουν χρώμα και τα κάστανα είναι ζεστά.
  11. Ανακατέψτε το μπέικον και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  12. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και σερβίρετε τα ζεστά.