ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ

Preparation times for ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ
Προετοιμασία 25Λεπτά
Μαγείρεμα 16Λεπτά
Calories per serve for ΚΡΟΚΕΤΕΣ ΤΟΝΟΥ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ 325 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 4 Μερίδες

  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φέτες λευκό ψωμί
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 450γρ πουρέ πατάτας
  • 185γρ κομμάτια τόνου κονσέρβα σε νερό
  • 4 κρεμμύδια σαλάτας

Οδηγίες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Χτυπήστε τα αυγά. Ξεφλουδίστε τα μισά λεμόνια και κόψτε το υπόλοιπο σε φέτες.Τρίψτε το άσπρο ψωμί σε ψίχουλα. Στραγγίστε τα κομμάτια τόνου αποό την κονσέρβα. Ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια.

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1. Βάλτε τα κρεμμύδια, το ξύσμα λεμονιού και τον τόνο σε ένα μεγάλο μπολ και πατήστε ελαφριά τον τόνο με ένα πηρούνι.
  2. Προσθέστε τον πουρέ πατάτας, και, στη συνέχεια, ανακατέψτε τα όλα μαζί με τα χέρια σας.
  3. Χωρίστε το μίγμα έτσι ώστε να υπάρχουν 2 μπάλες ανά μερίδα και πλάστε τις σε σχήμα κροκέτας.
  4. Βουτήξτε κάθε κροκέτα στο αλεύρι, στη συνέχεια στο αυγό και μετά στα τρίμματα ψωμιού.
  5. Ζεστάνετε το μισό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τις μισές κροκέτες για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι και επαναλάβετε με τις υπόλοιπες κροκέτες.
  7. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού.