CAKE ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΚΑΙ ΛΑΙΜ
Συστατικά 8 Μερίδες
- 4 αυγά
- 250γρ ζάχαρη άχνη
- 100ml ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
- 6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 0,5 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 λάιμ
- 250γρ κολοκύθια
- 300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 100γρ φυστίκια Αιγίνης
Για το γλάσο λάιμ
- 150 γρ τυρί κρέμα
- 75γρ βούτυρο
- 300γρ ζάχαρη άχνη
- 1 λάιμ
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Στίψτε τα λάιμ. Τρίψτε τα κολοκυθάκια. Αφήστε το βούτυρονα μαλακώσει. Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη. Κρατήστε το ξύσμα από τα λάιμ.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Θερμάνετε το φούρνο στους 170 ° C.
- Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε μια φόρμα για κέικ 900 ml.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αυγά, ζάχαρη, λάδι, γιαουρτιού και εκχύλισμα βανίλιας.
- Ανακατέψτε το ξύσμα και το χυμό λάιμ και το τριμμένο κολοκύθι.
- Στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι και το baking powder.
- Κρατήστε 2 κουταλιές της σούπας φιστίκια και προσθέστε τα υπόλοιπο μέχρι ανακατευτούν.
- Προσθέστε στη φόρμα.
- Ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να είναι στεγνό στο άγγιγμα.
- Αφήστε το να κρυώσει λίγο στη φόρμα, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
- Για το γλάσο, χτυπήστε μαζί το τυρί κρέμα και το βούτυρο με το ξύσμα λάιμ.
- Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη για να σχηματίσετε ένα ομοιόμορφο μίγμα, αλλά προσέξτε να μην το χτυπήσει υπερβολικά, διαφορετικά το θα γίνει νερουλό.
- Όταν το κέικ έχει κρυώσει εντελώς, απλώστε το γλάσο πάνω στο κέικ.
- Κόψτε τουςξηρούς καρπούς σε χοντρά κομμάτια και πασπαλίστε τους στο κέικ για να το διακοσμήσετε.