Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΣΥΝΟΨΗ

Για εμάς στην M&S, η ασφάλεια των προσωπικών σας δεδομένων και η διαφύλαξη της ιδιωτικής σας ζωής και των δικαιωμάτων σας είναι προτεραιότητά μας. Η διαχείριση των δεδομένων σας τηρώντας όλες της αρχές νόμιμης επεξεργασίας είναι για εμάς δέσμευση.  Επίσης, στη M&S επιθυμούμε να δρούμε με απόλυτη διαφάνεια, για το λόγο αυτό στόχος της παρούσας Πολιτικής είναι να σας ενημερώσουμε για το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε για εσάς καθώς και την χρήση των δεδομένων σας από την Εταιρεία μας.

Η παρούσα Πολιτική εφαρμόζεται σε όλες τις επεξεργασίες προσωπικών δεδομένων που λαμβάνουν χώρα είτε διαδικτυακά είτε με την επίσκεψή σας στις εγκαταστάσεις μας και αποσκοπεί να σας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες όπως:

  • τη χρήση των δεδομένων σας,
  • τα προσωπικά δεδομένα  που συλλέγουμε,
  • τρόποι προστασίας των δεδομένων σας, και
  • τα δικαιώματα σας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΒΑΣΗ

Η M&S ενδέχεται να συλλέξει τις ακόλουθες πληροφορίες για εσάς:

Α. 1. Εάν είσαστε πελάτες μας ενδέχεται να συλλέξουμε τα εξής προσωπικά δεδομένα:

  • ηλεκτρονική διεύθυνση (email), όταν κάνετε εγγραφή στο Newsletter, καθώς και μέσω της φόρμας επικοινωνίας
  • το όνομα και επώνυμο, την ηλικία/ ημερομηνία γέννησης και το φύλο,
  • τα στοιχεία επικοινωνίας σας: ταχυδρομική διεύθυνση (διεύθυνση τιμολόγησης και παραλαβής), αριθμός τηλεφώνου σταθερού και κινητού και στοιχεία ηλεκτρονικής διεύθυνσης,
  • τα στοιχεία των αγορών σας,
  • την ηλεκτρονική σας περιήγηση στις ιστοσελίδες μας,
  • τα στοιχεία της κάρτας σας, εάν κάνετε μια πληρωμή μέσω αυτής,
  • τις προτιμήσεις σας σχετικά με τη λήψη επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών,
  • τα ενδιαφέροντά σας, τις προτιμήσεις, τα σχόλιά σας και τις απαντήσεις σας σε έρευνες,
  • την τοποθεσία σας,
  • την αλληλογραφία και εν γένει επικοινωνία σας μαζί μας, και
  • άλλες δημοσίως προσβάσιμες πληροφορίες για εσάς, συμπεριλαμβανομένων όλων όσων μοιράζεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως το Twitter ή/και δημοσιές σελίδες στο Facebook).
  1. Εάν είσαστε πελάτες του e- shopμας, διαθέσιμό μέσω της ιστοσελίδας https://www.marksandspencerfood.gr , τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε είναι:
  • προκαθορισμένα δεδομένα κατά την εγγραφή σας ως μέλους, και αφού επιλέξει υποχρεωτικά το σχετικό checkbox της συγκατάθεσης και αποδοχής των Όρων Χρήσης και της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και σε άλλα πεδία της ιστοσελίδας μας (όπως λ.χ. «Ο Λογαριασμός μου», «Επικοινωνήστε μαζί μας»,) όπως όνομα, επώνυμο, όνομα εταιρίας (προαιρετικά), διεύθυνση, όνομα στο κουδούνι του χρήστη/πελάτη, κωμόπολη/πόλη, ταχυδρομικό κώδικα, αριθμό τηλεφώνου, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), όνομα μέλους, κωδικό μέλους. Από τα δεδομένα αυτά όσα είναι προαιρετικά δηλώνονται από εσάς κατόπιν αποκλειστικής επιλογής σας κατά την ελεύθερη βούλησή σας.
  • την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) σας σε περίπτωση που εγγραφείτε στη λίστα προκειμένου να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία/newsletters από την εταιρεία μας (χωρίς ταυτόχρονα να εγγραφείτε και ως μέλος μας). Επιλέγει υποχρεωτικά το σχετικό checkbox της συγκατάθεσης και αποδοχής των Όρων Χρήσης και της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο χρήστης/πελάτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του, κλικάροντας την επιλογή «απεγγραφή» που περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά μηνύματα ενημέρωσης.
  • Επίσης δηλώνετε και τα προσωπικά δεδομένα τα οποία είναι συναφή και πρόσφορα για την εκτέλεση της συγκεκριμένης κάθε φορά αγοραπωλησίας σας όπως την πλήρη διεύθυνση παράδοσης, την πλήρη διεύθυνση τιμολόγησης, τα στοιχεία που αφορούν στην καταβολή της πληρωμής.
  • τέλος δεδομένα επικοινωνιών όπως λ.χ. διεύθυνση IP τα οποία είναι τεχνικώς απαραίτητα για την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας ή/και για την διενέργεια αγορών, τα οποία διατηρούνται για όσο χρόνο προβλέπει ο νόμος για επιχειρήσεις όπως η δική μας. ( Ν. 4624/2019 και ΓΚΠΔ, Νόμος 3471/2006, όπως ισχύουν και οι σχετικές με αυτούς διατάξεις.)
  • Ειδικά για τις πληρωμές μέσω πιστωτικής κάρτας:

Δεν τηρούμε σε καμία περίπτωση αρχείο με τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας. Σύμφωνα με τα ανωτέρω, η Ιστοσελίδα μας δεν αποθηκεύει οποιαδήποτε στοιχεία πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας πληκτρολογείτε κατά την υποβολή της παραγγελίας σας, ούτε ηχογραφούνται σε περίπτωση τηλεφωνικής παραγγελίας (https://www.marksandspencerfood.gr/oroi-proypotheseis/)                            Πριν την έγκριση οποιασδήποτε συναλλαγής, συνδέεστε απευθείας με υπερσύνδεσμο με άλλη ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί μια διαδικτυακή τεχνολογία εκκαθάρισης πιστωτικών καρτών υπό την ευθύνη της Τράπεζας ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. Αυτό σημαίνει ότι η Ιστοσελίδα μας δεν χρησιμοποιεί, για κανένα λόγο, οποιαδήποτε στοιχεία πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας έχετε πληκτρολογήσει, καθώς αυτά δεν είναι ορατά σε αυτή.Επισημαίνεται ότι δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλεια των δεδομένων, πληροφοριών, κ.λπ. που λαμβάνουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Κατά συνέπεια, ΔΕΝ πρέπει να μας στέλνετε πληροφορίες και στοιχεία πληρωμής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

 Β. Εάν είσαστε εργαζόμενοι μας ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες όπως:

  • στοιχεία ταυτότητας και αντίγραφο ταυτότητας,
  • το όνομα και επώνυμο σας,
  • το όνομα και επώνυμο μητρός και πατρός σας και στοιχεία των πλησιέστερων συγγενών
  • τα στοιχεία επικοινωνίας σας: ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνο, στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,
  • φορολογικά στοιχεία ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ,
  • Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου (ΑΜΑ)
  • πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
  • τα στοιχεία της κάρτας σας, εάν κάνετε μια πληρωμή μέσω αυτής,
  • δίπλωμα οδήγησης (εάν απαιτείται από τη θέση εργασίας),
  • κάρτα ανεργίας (εάν υπάρχει),
  • στοιχεία αξιολόγησης σας και απόδοσης στην εργασίας σας,
  • πιστοποιητικό ολοκλήρωσης στρατιωτικών υποχρεώσεων

Γ. Εάν είσαστε υποψήφιοι εργαζόμενοι μας ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες όπως:

  • στοιχεία που περιλαμβάνονται στο βιογραφικό σας,
  • συστατικές επιστολές από προηγούμενους εργοδότες,
  • στοιχεία αξιολόγησης σας κατά τη διαδικασία της συνέντευξης.

Η M&S δεν απευθύνεται απευθείας σε παιδιά και σε καμία περίπτωση δεν συλλέγουμε εν γνώσει μας δεδομένα παιδιών.  Εξαίρεση αποτελούν τα στοιχεία τέκνων των εργαζομένων μας τα οποία μας προσκομίζουν οι ίδιοι για λόγους που άπτονται των παροχών κοινωνικής ασφάλισης.

Οι ανωτέρω κατάλογοι είναι ενδεικτικοί και όχι περιοριστικοί, σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να συλλέγουμε περαιτέρω δεδομένα αποκλειστικά για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής. Ορισμένα από τα ανωτέρω δεδομένα συλλέγονται απευθείας από εσάς (λ.χ. εάν αποστείλετε ηλεκτρονικά κάποιο αίτημά σας, το βιογραφικό σας κ.ο.κ), ενώ άλλα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να συλλέγονται εμμέσως (λ.χ. οι καταναλωτικές σας προτιμήσεις, η αξιολόγηση σας). Επίσης, μπορεί να συλλέγουμε προσωπικά σας δεδομένα από τρίτους οι οποίοι έχουν τη συγκατάθεσή σας να διαβιβάσουν τα στοιχεία σας σε εμάς (λ.χ. Εταιρείες ευρέσεως προσωπικού), ή από δημοσίως προσβάσιμες πηγές.

Δ. Εάν χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας https://www.marksandspencerfood.gr 

(α) στην περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να λαμβάνει ενημερώσεις σχετικά  με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες, τις εκδηλώσεις και τις προωθητικές ενέργειες από την Εταιρεία μέσω email, μπορεί να εγγραφεί στο Newsletter αφού συμπληρώσει το email του και επιλέξει υποχρεωτικά το σχετικό checkbox της συγκατάθεσης και αποδοχής των Όρων Χρήσης και της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Ο χρήστης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσει τη συγκατάθεσή του, κλικάροντας την επιλογή «απεγγραφή» που περιλαμβάνεται σε όλα τα σχετικά μηνύματα ενημέρωσης.

(β) μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί μας για τυχόν αιτήματα, ερωτήσεις, διευκρινίσεις, παράπονα κλπ. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη υπηρεσία, θα πρέπει να συμπληρώσει στα σχετικά πεδία το όνομα, το email, το μήνυμα που θέλει να αφήσει ο χρήστης και να αποδεχθεί υποχρεωτικά τους Όρους Χρήσης (https://www.marksandspencerfood.gr/oroi-proypotheseis/) και την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η Εταιρεία δεσμεύεται να επεξεργαστεί τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα του χρήστη μόνο προκειμένου να επικοινωνήσει μαζί του και να για ανταποκριθεί στο ενδεχόμενο αίτημα, ερώτημα κλπ. του χρήστη, ενώ σε καμία περίπτωση τα στοιχεία του χρήστη δεν θα διαβιβαστούν σε μη εξουσιοδοτημένα τρίτα πρόσωπα.

(γ) κατά την περιήγηση των χρηστών στον Ιστότοπο ενδέχεται να συλλέξουμε ορισμένες  απαραίτητες πληροφορίες που σχετίζονται με την επισκεψιμότητα στον εκάστοτε δικτυακό τόπο, όπως είναι η διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (διεύθυνση IP) και το είδος περιηγητή (browser) που χρησιμοποιεί ο χρήστης κλπ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των cookies στον Ιστότοπό μας, μπορείτε να ανατρέξετε στην Πολιτική Cookies (https:// www.marksandspencerfood.gr/politiki-cookies/).

(δ) συμπληρώνοντας τη φόρμα εγγραφής νέου μέλους, ο νέος χρήστης καταχωρεί τα προσωπικά του στοιχεία και συγκεκριμένα μόνο το email του, και αφού αποδεχθεί τους Όρους Χρήσης και την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ολοκληρώνεται η δημιουργία του λογαριασμού του. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί παράλληλα να εγγραφεί στο Newsletter (βλέπε 1.1) θα πρέπει να επιλέξει το σχετικό checkbox, χωρίς όμως η εγγραφή στο Newsletter να είναι απαραίτητη για την εγγραφή νέου πελάτη.

 

Ε. Χρήση συστήματος βιντεοεπιτήρησης CCTV:

 

Το σύστημα βιντεοεπιτήρησης (CCTV) εγκαθίσταται σε επιλεγμένα σημεία των εγκαταστάσεων και των καταστημάτων μας αποκλειστικά για λόγους ασφάλειας και προστασίας των εγκαταστάσεων, προσώπων και αγαθών. Μέσω του συστήματος CCTV συλλέγονται αποκλειστικά και μόνο δεδομένα εικόνας (βίντεο), ενώ σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας και προστασίας αυτών, τόσο κατά τη συλλογή όσο και κατά την τήρησή τους. Μέσω του συστήματος βιντεοεπιτήρησης μπορεί να καταγράφουν εικόνες, στις οποίες ενδέχεται να απεικονίζονται το πρόσωπο ή το σώμα υπαλλήλων και πελατών, συνεργατών και επισκεπτών εν γένει. 

 

Συμμορφωμένοι με τις επιταγές της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η εταιρεία μας κάνοντας χρήση συστήματος βιντεοεπιτήρησης, παρέχει στους πελάτες της πλήρη ενημέρωση για τη λειτουργία καμερών, πριν από την είσοδό τους σε επιτηρούμενο χώρο. Για το λόγο αυτό, παραπέμπουμε σε εύκολα προσβάσιμη (σε σημεία εισόδου του επιτηρούμενου χώρου μας) και αναλυτική ενημέρωση. Πιο συγκεκριμένα, στην ενημερωτική – προειδοποιητική πινακίδα αναγράφεται ο σκοπός επεξεργασίας, η ταυτότητά μας ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας, η αναφορά στα δικαιώματά σας, αναφορά στα στοιχεία επικοινωνίας του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων. Επιπλέον, στην αναλυτική και με εύκολη πρόσβαση για τους πελάτες μας ενημέρωση περιλαμβάνονται όλα τα χαρακτηριστικά της επεξεργασίας (αναλυτικές πληροφορίες για τη χρήση συστήματος CCTV μπορείτε να βρείτε εδώ (www.marksandspencerfood.gr/cctv-prosopika-dedomena).

 

ΝΟΜΙΜΗ ΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Γενικές πληροφορίες

Η M&S συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα όταν είναι αναγκαίο για:

  • την επιδίωξη των εννόμων συμφερόντων μας (όπως εκτίθενται παρακάτω),
  • σκοπούς συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα όπως αυτά απορρέουν από συμβάσεις (λ.χ. συμβάσεις με καταναλωτές, εργαζόμενους, προμηθευτές κ.ο.κ.),
  • την συμμόρφωση με έννομες υποχρεώσεις της M&S,
  • Τέλος, εφόσον μας έχετε παράσχει τη συγκατάθεσή σας. Ειδικότερα, όταν επεξεργαζόμαστε δεδομένα σας για σκοπούς άμεσης εμπορικής προώθησης μέσω email ή μηνύματος SMS, έχουμε λάβει την προηγούμενη συγκατάθεσή σας.

Ο σκοπός και η νόμιμη βάση ανά επεξεργασία αναλύεται ως εξής:

(α) όταν συλλέγονται δεδομένα μέσω της εγγραφής στο Newsletter σκοπός της συλλογής και επεξεργασίας των εν λόγω προσωπικών δεδομένων είναι η ενημέρωση του χρήστη/πελάτη σχετικά  με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Εταιρείας μέσω email. Νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι η συγκατάθεση που χορηγεί ο χρήστης/πελάτης επιλέγοντας το σχετικό checkbox κατά τη διαδικασία της εγγραφής του στο Newsletter (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ.1ά).

(β) στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων μέσω του e-shop μας, σκοπός επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων είναι η ολοκλήρωση της παραγγελίας και η αποστολή του επιλεχθέντος προϊόντος στον πελάτη-χρήστη. Νόμιμη βάση επεξεργασίας των εν λόγω δεδομένων, είναι η εκτέλεση των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η Εταιρεία απέναντι στον πελάτη-χρήστη (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ.1΄β).

(γ) μέσω της φόρμας επικοινωνίας, σκοπός της συλλογής και επεξεργασίας των εν λόγω προσωπικών δεδομένων είναι η βέλτιστη ανταπόκριση και εξυπηρέτηση του χρήστη/πελάτη. Νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι το έννομο συμφέρον της Εταιρείας να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες και χρήστες του Ιστοτόπου (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ.1στ). Επιπλέον, η  επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων είναι απαραίτητη για την βελτίωση των υπηρεσιών της Εταιρείας (επεξεργασία στατιστικών και μη ταυτοποιήσιμων δεδομένων), τον εντοπισμό προσπάθειας απάτης ή κακής χρήσης της κάρτας του μέλους καθώς επίσης και για τη διαφύλαξη των έννομων συμφερόντων της Εταιρείας.

(δ) σκοπός της συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων από τη χρήση cookies αποτελεί η βελτίωση της  λειτουργικότητας του Ιστοτόπου. Νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι η συγκατάθεση του χρήστη/πελάτη (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ.1ά) η οποία παρέχεται με την αποδοχή των εν λόγω cookies, με εξαίρεση τα απολύτως απαραίτητα cookies τα οποία είναι μονίμως εγκατεστημένα και είναι απολύτως αναγκαία για την λειτουργία του Ιστοτόπου, για τα οποία νόμιμη βάση επεξεργασίας αποτελεί το έννομο συμφέρον της Εταιρείας (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ.1στ).

(ε) σκοπός της συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων μέσω της εγγραφής νέου μέλους είναι η παροχή στο χρήστη/πελάτη δικαιωμάτων συμμετοχής σε όλες τις περιλαμβανόμενες στο πρόγραμμα κληρώσεις και προσφορές. Νόμιμη βάση επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων, είναι το έννομο συμφέρον της Εταιρείας να βελτιώνει τις υπηρεσίες που παρέχει στους χρήστες του Ιστοτόπου (ΓΚΠΔ άρθρο 6 παρ.1στ). Να επισημανθεί ότι το έννομο συμφέρον της εταιρείας αναλύεται κατωτέρω.(στ) χρησιμοποιούμε συστήματα βιντεοεπιτήρησης προς το σκοπό προστασίας εγκαταστάσεων, την ασφάλεια προσώπων ή/και αγαθών, προκειμένου να προστατεύσουμε τους χώρους, καθώς και τα αγαθά και τα πρόσωπα που ευρίσκονται σε αυτούς από παράνομες πράξεις. Παράλληλα, προβαίνουμε στη σχετική χρήση για την ασφάλεια της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας της υγείας, καθώς και την περιουσίας τρίτων που νομίμως βρίσκονται στον επιτηρούμενο χώρο (άρθρο οδηγία  1/2011 ΑΠΔΠΧ, υπ’ αρ. 2/2010 Γνωμοδότησης της ΑΠΔΠΧ, σκέψη 8).

Σε περίπτωση που η επεξεργασία στηρίζεται στη συγκατάθεσή σας, έχετε το δικαίωμα να αποσύρετε τη συγκατάθεσή σας οποιαδήποτε στιγμή.  Εάν η μόνη νόμιμη βάση επεξεργασίας είναι η προηγούμενη συγκατάθεσή σας και αποσύρετε αυτή, η επεξεργασία θα σταματήσει εφεξής ενώ δεν θίγεται η νομιμότητά της για τον χρόνο μέχρι την απόσυρση της συγκατάθεσή σας.

Το έννομο συμφέρον μας

Η M&S σε αρκετές περιπτώσεις, στηρίζει την επεξεργασία των δεδομένων των φυσικών προσώπων με τα οποία συναλλάσσεται στο έννομο συμφέρον της, ενδεικτικά παραδείγματα είναι τα ακόλουθα:

  • πώληση αγαθών και παροχή υπηρεσιών στους πελάτες μας,
  • προστασία προσώπων (εργαζομένων, πελατών, επισκεπτών κ.ο.κ) και αγαθών,
  • προώθηση, εμπορία και διαφήμιση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας,
  • αποστολή προωθητικών ενεργειών προσαρμοσμένων και προσωποποιημένων στις ανάγκες των πελατών μας (συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του προγράμματος loyalty – M&S Bonus Card),
  • κατανόηση της συμπεριφοράς, των δραστηριοτήτων, των προτιμήσεων και των αναγκών των πελατών μας,
  • βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων και υπηρεσιών και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών,
  • συμμόρφωση με τις νομικές και κανονιστικές υποχρεώσεις μας,
  • πρόληψη, διερεύνηση και ανίχνευση εγκλημάτων, (λ.χ. απάτης, διαφθοράς κ.ο.κ)
  • χειρισμός πελατολογίου, αιτημάτων, παραπόνων και επίλυση διαφορών,
  • διαχείριση των ασφαλιστικών απαιτήσεων από πελάτες, εργαζόμενους, προμηθευτές κ.ο.κ
  • προστασία εργαζομένων και πελατών της M&S, με τη λήψη κατάλληλων νομικών μέτρων έναντι σε τρίτους που έχουν διαπράξει εγκληματικές ενέργειες ή παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της M&S,
  • αποτελεσματική διαχείριση των νομικών και κανονιστικών διεκδικήσεων  που λαμβάνονται κατά της M&S; και
  • την εκπλήρωση των καθηκόντων μας προς τους πελάτες, τους εργαζομένους, τους μετόχους και άλλους ενδιαφερόμενους.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η M&S (και σε ορισμένες περιπτώσεις αξιόπιστοι συνεργάτες μας που ενεργούν για λογαριασμό μας) χρησιμοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα για τους ακόλουθους σκοπούς:

Εάν είσαστε πελάτες μας χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για τους κάτωθι λόγους:

  • να σας παρέχουμε υπηρεσίες και αγαθά,
  • να σας προσφέρουμε προσωποποιημένη πληροφόρηση κατά τη χρήση του ιστοτόπου μας,
  • να επαληθεύσουμε τα στοιχεία ταυτότητάς σας,
  • για την πρόληψη και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας και της απάτης,
  • να επικοινωνούμε μαζί σας με ηλεκτρονικά μέσα και να σας ενημερώνουμε για προωθητικές ενέργειες, προσφορές καθώς και για προϊόντα και υπηρεσίες που πιστεύουμε ότι σας ενδιαφέρουν (στη περίπτωση αυτή, έχουμε λάβει την προηγούμενη συγκατάθεσή σας).
  • προκειμένου να προβαίνουμε σε έρευνες αγοράς – για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών σας,
  • να μπορέσουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα την εξυπηρέτησή σας, και
  • (εάν έχουμε σχετικό δικαίωμα ή υποχρέωση από το νόμο) να χρησιμοποιήσουμε ή να αποκαλύψουμε τα στοιχεία σας (για παράδειγμα ενδεχόμενη νόμιμη έρευνα δημόσιας αρχής ή σε δικαστική διαμάχη).

Εάν είσαστε εργαζόμενοι μας χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για:

  • να διαχειριστούμε την εργασιακή σχέση,
  • να ανταπεξέλθουμε σε νόμιμες υποχρεώσεις μας, (λ.χ. μισθοδοσία)
  • να σας προσφέρουμε ορισμένες επιπρόσθετες παροχές (λ.χ. εταιρικά αυτοκίνητα, τηλεφωνά, ιδιωτική ασφάλιση)
  • να αξιολογήσουμε τις ικανότητες σας και την αποδοτικότητά σας,
  • να σας παρέχουμε εκπαίδευση σχετική με τη θέση εργασίας σας,
  • να διαχειριστούμε τα αιτήματα και παράπονα σας,
  • να διασφαλίσουμε ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας,
  • να σας επιβραβεύσουμε για την αποδοτικότητα ή τις πράξεις σας, και
  • (εάν έχουμε σχετικό δικαίωμα ή υποχρέωση από το νόμο) να χρησιμοποιήσουμε ή να αποκαλύψουμε τα στοιχεία σας (για παράδειγμα ενδεχόμενη νόμιμη έρευνα δημόσιας αρχής ή σε δικαστική διαμάχη).

Εάν είσαστε υποψήφιοι εργαζόμενοι μας χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για:

  • να αξιολογήσουμε την υποψηφιότητα σας για ορισμένη θέση εργασίας είτε στα κεντρικά μας γραφεία, είτε στα καταστήματά μας,
  • να λάβουμε συστάσεις από προηγούμενους εργοδότες σας, (στην περίπτωση αυτή θα σας έχουμε ενημερώσει εκ των προτέρων, μέσω της αγγελίας, για τη σχετική επεξεργασία).

Εάν είσαστε συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τα δεδομένα σας για:

  • να διαχειριστούμε την συμβατική μας σχέση.
  • να ανταπεξέλθουμε σε νόμιμες υποχρεώσεις μας (λ.χ. φορολογική νομοθεσία)

 M&S Bonus Card και άλλοι σκοποί Marketing

Επικοινωνία για Προωθητικές Ενέργειες

Η M&S χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας για σκοπούς ηλεκτρονικής προώθησης των προϊόντων της (έχοντας προηγουμένως διασφαλίσει τη συγκατάθεσή σας) και ενδέχεται να επικοινωνεί μαζί σας ηλεκτρονικά για να σας ενημερώνει σχετικά με τις προσφορές της.

Η M&S σκοπεύει να σας ενημερώνει για εξατομικευμένα για προϊόντα και υπηρεσίες που ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Ανά πάσα στιγμή μπορείτε να ζητήσετε την εξαίρεσή σας από τη λήψη προωθητικών ενεργειών, συγκεκριμένα μπορείτε:

  1. Για τα email – να κάνετε χρήση της επιλογής διακοπής επικοινωνίας “unsubscribe” ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο στο email,
  2. Να επικοινωνήσετε με έγγραφη επιστολή με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων, μέσω των στοιχείων επικοινωνίας που παρέχονται στη σχετική ενότητα της παρούσας πολιτικής.
  3. Να καταθέσετε έγγραφο αίτημα σας που μπορεί να υποβληθεί μέσω του σχετικού εντύπου μας, το οποίο είναι διαθέσιμο σε οποιοδήποτε κατάστημα.
  4. Με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση GR.dataprivacy@marks-and-spencer.com

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους όρους χρήσεως του προγράμματος M&S Bonus Card στην ηλεκτρονική διεύθυνση bonuscard.marksandspencer.gr

M&S Bonus Card

Εάν είσαστε μέλος της M&S Bonus Card, ενδέχεται να συλλέξουμε πληροφορίες και δεδομένα απευθείας από εσάς, να καταγράψουμε τις καταναλωτικές σας συνήθειες όταν επισκέπτεστε τα καταστήματα μας, καθώς και να ελέγξουμε την ανταπόκρισή σας στις προωθητικές μας επικοινωνίες. Τα αποτελέσματα της ανωτέρω ανάλυσης σε συνδυασμό με τα δημογραφικά σας δεδομένα, μας δίνουν τη δυνατότητα να διασφαλίσουμε ότι επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για προϊόντα και προσφορές που ενδέχεται να σας ενδιαφέρουν. Για να επιτύχουμε την ως άνω προσωποποιημένη ενημέρωση σας, χρησιμοποιούμε ειδικό λογισμικό και τεχνολογία (αυτοματοποιημένη επεξεργασία)

Online Διαφήμιση

Εάν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας, ενδέχεται να λάβετε προσωποποιημένες διαφημίσεις όταν θα επισκέπτεστε άλλες ιστοσελίδες. Κάθε σχετική διαφήμιση που θα δείτε, συνδέεται με προϊόντα τα οποία είδατε κατά την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή σας ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής σας. Για να λαμβάνετε τέτοιου είδους διαφημίσεις γίνεται χρήση «cookies» (σε συνεργασία με κορυφαίους παρόχους της αγοράς) που τοποθετούνται στον υπολογιστή σας ή σε άλλες συσκευές (δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση cookies στην Πολιτική Cookies, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα (https:// www.marksandspencerfood.gr/politiki-cookies/).Μπορείτε να καταργήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα cookies ανά πάσα στιγμή – δείτε παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Χρήση δεδομένων από εξωτερικούς συνεργάτες

Προμηθευτές – Πάροχοι Υπηρεσιών

Προκειμένου να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, ορισμένες φορές απαιτείται να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε εξωτερικούς μας συνεργάτες (λ.χ. εταιρείες διαφήμισης, παροχής πληροφοριακών συστημάτων, μισθοδοσία, κ.ο.κ.).

Όταν απαιτείται να διαβιβάσουμε τα δεδομένα σας σε τρίτους παρόχους υπηρεσιών η M&S διασφαλίζει ότι οι εν λόγω τρίτοι εφαρμόζουν κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας και μέτρα ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων.  Επίσης, φροντίζουμε πάντοτε να δεσμεύουμε συμβατικά τους τρίτους παρόχους σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ασφάλεια αυτών, ενώ σε κάθε περίπτωση διασφαλίζεται ότι επεξεργάζονται τα δεδομένα σας για να σας παρέχουν σχετικές με την M&S υπηρεσίες και για κανένα άλλο σκοπό.

 

Προσωπικά Δεδομένα Ανήλικων Χρηστών

Ο παρών Ιστότοπος δεν απευθύνεται σε ανήλικους και δεν επιθυμεί να συλλέγει και να  επεξεργάζεται προσωπικά  δεδομένα ανηλίκων (δηλαδή προσώπων που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους). Επειδή όμως είναι αδύνατο να διασταυρώνεται και να επαληθεύεται η ηλικία των χρηστών του Ιστοτόπου μας, παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες των ανηλίκων, σε περίπτωση που διαπιστώσουν οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη κοινοποίηση δεδομένων εκ μέρους των ανηλίκων, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Εταιρεία, όπως αναλάβει τα προστατευτικά απαραίτητα μέτρα (λ.χ. διαγραφή των δεδομένων τους). Σε περίπτωση που η Εταιρεία αντιληφθεί ότι έχει συλλέξει προσωπικά δεδομένα ανηλίκου, δεσμεύεται να τα διαγράψει αμέσως και να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την προστασία των δεδομένων αυτών.

Άλλα τρίτα μέρη

Η  M&S  δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσει ή να νοικιάσει τα δεδομένα σας σε άλλους οργανισμούς για κανένα σκοπό περιλαμβανομένων και των προωθητικών ενεργειών. Αρχικά αποδέκτες των δεδομένων σας είναι το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της Εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευτεί με ρήτρα εμπιστευτικότητας. H M&S δεσμεύεται ότι εκτός από τους τρίτους παρόχους υπηρεσιών, ενδέχεται να διαβιβάσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτα μέρη, στους οποίους έχουμε αναθέσει την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων για λογαριασμό μας, ως εξής:

  • σε τρίτα πιστωτικά ιδρύματα, εφόσον αυτό είναι απαραίτητά για την πληρωμή μέσω καρτών,
  • σε δημόσιες αρχές, δικαστήρια και ασφαλιστικές εταιρείες, όταν αυτό απαιτείται από το νόμο,
  • για να συμμορφωθούμε με τις νομικές μας υποχρεώσεις,
  • για να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας (λ.χ. σε δικαστικές υποθέσεις),
  • για την πρόληψη, εντοπισμό και τη διερεύνηση εγκλημάτων,
    • για την προστασία της δημόσιας υγείας στις αρμόδιες εποπτικές υγειονομικές αρχές, στο πλαίσιο άσκησης των νομίμων αρμοδιοτήτων τους,
  • για την προστασία των εργαζομένων και των πελατών μας.

Σε κάθε περίπτωση, τα τρίτα μέρη στα οποία ενδέχεται να διαβιβάζονται δεδομένα των χρηστών, δεσμεύονται συμβατικά έναντι της Εταιρείας ώστε να  διασφαλίζεται η υποχρέωση εμπιστευτικότητας καθώς και όλες οι υποχρεώσεις που προβλέπονται από την Υφιστάμενη Νομοθεσία. Παράλληλα, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ενδέχεται να διαβιβάζονται σε δημόσιες αρχές, ανεξάρτητες αρχές κλπ. κατά την άσκηση των καθηκόντων τους αυτεπάγγελτα ή μετά από αίτηση τρίτου που επικαλείται έννομο συμφέρον και ακολουθώντας  όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Διαβίβαση Προσωπικών Δεδομένων εκτός ΕΕ Ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να απαιτηθεί η διαβίβαση των δεδομένων σας σε τρίτες χώρες (εκτός ΕΕ και εκτός ΕΟΧ), προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε καλύτερα στις υπηρεσίες που προσφέρουμε ή στις υποχρεώσεις μας. Ειδικότερα, αυτό μπορεί να συμβεί σε περιπτώσεις όπου ο τρίτος πάροχος μιας υπηρεσίας είναι εγκατεστημένος σε τρίτη χώρα ή εάν εσείς βρίσκεστε σε τρίτη χώρα. Τέτοιου είδους διαβιβάσεις υπόκεινται σε ειδικούς κανόνες για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

Σε περίπτωση διαβίβασης των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που συλλέγονται μέσω του Ιστοτόπου μας,  σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ),  η Εταιρεία προηγουμένως ελέγχει εάν :

α)Η Επιτροπή έχει εκδώσει σχετική απόφαση επάρκειας για την τρίτη χώρα προς την οποία θα γίνει η διαβίβαση.

β)Τηρούνται οι κατάλληλες εγγυήσεις σύμφωνα με τον Κανονισμό για τη διαβίβαση των δεδομένων αυτών.

Διαφορετικά, η διαβίβαση προς τρίτη χώρα απαγορεύεται και η Εταιρεία δεν θα διαβιβάσει προσωπικά δεδομένα των χρηστών προς αυτή, εκτός εάν ισχύει κάποια από τις ειδικές παρεκκλίσεις που προβλέπει ο ΓΚΠΔ (πχ η ρητή συγκατάθεση του χρήστη/πελάτη και ενημέρωση του σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η διαβίβαση, η διαβίβαση είναι απαραίτητη για εκτέλεση σύμβασης κατόπιν αιτήματος του υποκειμένου, υπάρχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος, είναι αναγκαία για στήριξη νομικών αξιώσεων και ζωτικών συμφερόντων  του χρήστη/πελάτη κ.ο.κ).

 Χρόνος τήρησης δεδομένων

Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών συλλέγονται και διατηρούνται για προκαθορισμένο και περιορισμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τον σκοπό της επεξεργασίας, μετά την παρέλευση του οποίου τα δεδομένα διαγράφονται από τα αρχεία μας. Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου ή προβλέπεται συγκεκριμένη περίοδος διατήρησης, τα προσωπικά σας δεδομένα θα αποθηκεύονται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις. Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών που συλλέγονται και τυγχάνουν επεξεργασίας για  την εκτέλεση σύμβασης, διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την εκτέλεση της σύμβασης και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση τη σύμβαση. Τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών που τυγχάνουν επεξεργασίας για σκοπούς εμπορικής προώθησης κατόπιν συγκατάθεσης των χρηστών τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης, χωρίς η ανάκληση αυτή να θίγει τη νομιμότητα της έως τότε επεξεργασίας.

ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις, το κόστος εφαρμογής και τη φύση, το πεδίο εφαρμογής, το πλαίσιο και τους σκοπούς της επεξεργασίας, καθώς και τους κινδύνους διαφορετικής πιθανότητας επέλευσης και σοβαρότητας για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των χρηστών από την επεξεργασία, η Εταιρεία λαμβάνει τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών. 

Για να αποτρέψουμε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση, να διατηρήσουμε την ακρίβεια των δεδομένων και να διασφαλίσουμε την κατάλληλη χρήση των προσωπικών δεδομένων των Υποκειμένων, η M&S λαμβάνει εύλογα μέτρα για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Ωστόσο, τονίζεται ότι καμία μέθοδος διαβίβασης μέσω του Διαδικτύου ή μέθοδος ηλεκτρονικής αποθήκευσης δεν είναι 100% ασφαλής. Λαμβάνονται, ωστόσο, όλα τα αναγκαία μέτρα ψηφιακής ασφάλειας δεδομένων (antivirus, firewall).

Για τα φυσικά αρχεία που περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα φυσικών προσώπων, φροντίζουμε να λαμβάνουμε κατάλληλα μέτρα για την ασφάλειά τους τόσο από πρόσβαση χωρίς εξουσιοδότηση (λ.χ. κλείδωμα, διαβίβαση σε σφραγισμένο φάκελο, διαβάθμιση εμπιστευτικότητας), όσο και από φθορά ή καταστροφή (λ.χ. σύστημα πυροπροστασίας, φύλαξη σε ερμάρια μη προσβάσιμα σε τυχόν πλημμύρα).

ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΑΣ

Η M&S δεν πρόκειται να σας ζητήσει ποτέ στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικών καρτών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν λάβετε τέτοιο μήνυμα που ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την M&S και σας ζητάει τέτοιου είδους δεδομένα, παρακαλούμε αγνοήστε το και μη απαντήσετε.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Η Εταιρεία μεριμνά ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματά σας, για την άσκηση των δικαιωμάτων τους σύμφωνα με την Υφιστάμενη Νομοθεσία. Έχετε τα ακόλουθα δικαιώματα:- το δικαίωμα ενημέρωσης σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων («δικαίωμα ενημέρωσης»),

  • το δικαίωμα να αποκτήσετε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας που τελούν υπό επεξεργασία από την εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα μπορεί να ζητήσει να λάβει αντίγραφο των προσωπικών του δεδομένων που τηρούνται και να ελέγξει τη νομιμότητα της επεξεργασίας («δικαίωμα πρόσβασης»),
  • το δικαίωμα να ζητήσετε τη διαγραφή δεδομένων σας από τα αρχεία της εταιρείας, εφόσον η επεξεργασία τους δεν είναι απολύτως απαραίτητη για την επιδίωξη των σκοπών για τους οποίους έχουν συλλεγεί (λ.χ. νομική υποχρέωση τήρησης τους, απουσία νόμιμης βάσης ή έννομου συμφέροντος) («δικαίωμα διαγραφής» ή «δικαίωμα στη λήθη»),
  • το δικαίωμα ζητήσετε τη διόρθωση ανακριβών ή ανεπίκαιρων δεδομένων που σας αφορούν ή τη συμπλήρωση ελλιπών δεδομένων που τηρούμε για εσάς («δικαίωμα διόρθωσης»),
  • το δικαίωμα σας να εξαιρεθείτε από οποιαδήποτε επικοινωνία εμπορικής προώθησης και να αντιταχθείτε  στην επεξεργασία δεδομένων ιδίως όταν επεξεργασία στηρίζεται στο έννομο συμφέρον («δικαίωμα εναντίωσης»),
  • το δικαίωμα (σε ορισμένες περιπτώσεις) να αιτηθείτε τον περιορισμό επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων, το οποίο συνεπάγεται ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε και διατηρήσουμε τα δεδομένα σας μόνο προς όφελος σας αλλά όχι να τα επεξεργασθούμε για άλλους σκοπούς («δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας»), και
  • το δικαίωμα να λάβετε ορισμένα από τα δεδομένα που έχετε ο ίδιος παράσχει σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο /η να παράσχουμε ένα αντίγραφο των δεδομένων αυτών στο ως άνω μορφότυπο σε κάποιον άλλο οργανισμό («δικαίωμα φορητότητας»).
  • το δικαίωμα να ανακαλέσει ανά πάσα στιγμή την συγκατάθεσή που έδωσε για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, χωρίς η ανάκληση αυτή, να επηρεάζει τη νομιμότητα της έως τότε επεξεργασίας.

 

  • το δικαίωμα να αντιταχθεί σε απόφαση που τον αφορά και λαμβάνεται αποκλειστικά βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ.

 

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας, μπορείτε να απευθύνεστε στα στοιχεία επικοινωνίας του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων στο email  GR.dataprivacy@marks-and-spencer.com. Σε  περίπτωση άσκησης οποιοδήποτε εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων, ανάλογα με το αντικείμενο του εκάστοτε αιτήματος η Εταιρεία προβαίνει στην ικανοποίησή του, εφόσον είναι εφικτό εντός ενός (1) μηνός από την παραλαβή του αιτήματος και την ταυτοποίηση του υποκειμένου. Η εν λόγω προθεσμία μπορεί να παραταθεί κατά δύο (2) ακόμη μήνες, εφόσον απαιτείται, αν το αίτημα είναι πολύπλοκο ή υπάρχει μεγάλος αριθμός αιτημάτων. Σε αυτή την περίπτωση, η Εταιρεία υποχρεούται, εντός μηνός από την παραλαβή του αιτήματος, να ενημερώσει το υποκείμενο των δεδομένων για την καθυστέρηση, καθώς και για τους λόγους αυτής. Εντός του παραπάνω χρονικού διαστήματος ενημερώνει και το υποκείμενο των δεδομένων για τυχόν άρνηση της να ικανοποιήσει εν όλω ή εν μέρει το υποβληθέν αίτημα, καθώς και για τους λόγους της άρνησης.

 

Εάν επιθυμείτε να ασκήσετε οποιοδήποτε από τα ανωτέρω αναφερόμενα δικαιώματα, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μας στα στοιχεία επικοινωνίας που είναι διαθέσιμα παρακάτω, στην ενότητα Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ).

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΥΠΔ)

H M&S έχει διορίσει Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων (ΥΠΔ) προκειμένου να διασφαλίσει την προστασία προσωπικών δεδομένων των φυσικών προσώπων (πελάτες, εργαζόμενοι, υποψήφιοι εργαζόμενοι, συνεργάτες κ.ο.κ) και την συμμόρφωση της Εταιρείας με την νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να λάβετε περαιτέρω πληροφορίες για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από την M&S, η εάν επιθυμείτε να ασκήσετε τα δικαιώματά σας σχετικά με τα προσωπικά σας, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσετε με τον Υπεύθυνο Προστασίας Δεδομένων μας και την ομάδα του στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: 

  • εγγράφως: υπόψιν του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων, κυρίου Αναστασόπουλου Κωνσταντίνου, «MARKS & SPENCER ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ» Ερμού 33-35, Αθήνα, Τ.Κ 105 63

Εάν θεωρείτε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο, μπορείτε να απευθυνθείτε στην ελληνική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στα κατωτέρω στοιχεία επικοινωνίας: www.dpa.gr, Διεύθυνση: Λ. Κηφισίας 1-3,, 115 23, Αθήνα, Τηλ. Κέντρο: +30 210 6475600, Fax: +30 210 6475628, E-mail: contact@dpa.gr

Αποποίηση Ευθύνης για Ιστότοπους Τρίτων

Σε περίπτωση που στον Ιστότοπό μας υπάρχουν σύνδεσμοι οι οποίοι ανακατευθύνουν τους χρήστες σε ιστοτόπους τρίτων, σας ενημερώνουμε ότι η Εταιρεία δεν ελέγχει ούτε ευθύνεται για το περιεχόμενο αυτών των ιστοτόπων, ούτε για τον τρόπο με τον οποίο επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Επικαιροποιήσεις της Πολιτικής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ενδέχεται να τροποποιηθεί/αναθεωρηθεί στο μέλλον, στο πλαίσιο της  κανονιστικής συμμόρφωσής της Εταιρείας καθώς και της βελτιστοποίησης και αναβάθμισης των υπηρεσιών του Ιστοτόπου μας. Συνιστούμε λοιπόν να ανατρέχετε κάθε φορά στη επικαιροποιημένη έκδοση της παρούσας Πολιτικής, για την επαρκή σας ενημέρωση.

Τελευταία Τροποποίηση: Ιούνιος 2020