ΑΛΜΥΡΑ PANCAKES ΜΕ ΑΡΑΚΑ, ΡΙΚΟΤΑ & ΧΟΙΡΙΝΟ
Συστατικά 2 Μερίδες
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 2 μεσαία αυγά
- 550γρ καπνιστό χοιρινό
- 250γρ ricotta
- 100ml πλήρες γάλα
- 75γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 0,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 25γρ φρέσκο δυόσμο
- 800γρ μπιζέλια σε λοβούς
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόψτε τις σκελίδες σκόρδου. Διαχωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Αφαιρέστε και διατηρήστε τα φύλλα από τη φρέσκια μέντα. Αφαιρέστε τα μπιζέλια από το λοβό, βράστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Θερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C.
- Βάλτε το χοιρινό σε ταψί και μαγειρέψτε για 1 ώρα 20 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το στην άκρη.
- Για να φτιάξετε τις τηγανίτες, βάλτε τη ρικότα, το γάλα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τους κρόκους αυγού σε ένα μεγάλο μπολ. Αλατοπιπερώστε. Χτυπήστε ελαφρά με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Πλύνετε το μίξερ, στη συνέχεια, σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν.
- Ψιλοκόψτε περίπου τη μισή μέντα και ανακατέψτε στο μείγμα ρικότα, μαζί με τα μισά μπιζέλια.
- Προσθέστε το ασπράδι των αυγών.
- Μαγειρέψτε τις τηγανίτες σε δόσεις των 4. Ζεσταίνετε το ένα τέταρτο του λαδιού σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίξτε 4 κουταλιές χυλό και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Μεταφέρετε τις τηγανίτες σε ένα πιάτο και κρατήστε τις ζεστές.
- Επαναλάβετε, προσθέτοντας περισσότερο λάδι στο τηγάνι όποτε είναι απαραίτητο, έτσι ώστε να σχηματιστούν 3 τηγανίτες ανά μερίδα.
- Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το σκόρδο και τα υπόλοιπα μπιζέλια και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Αφήστε στην άκρη.
- Σερβίρετε τις τηγανίτες σε στοίβες σε πιάτα.
- Κόψτε το μισό φιλέτο χοιρινό και σερβίρετε πάνω από τις τηγανήτες στην κορυφή (αποθηκεύστε το υπόλοιπα στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε για σάντουιτς και σαλάτες).
- Διακοσμήστε με τα υπόλοιπα φύλλα μέντας. Σερβίρετε με το μείγμα μπιζελιού και σκόρδου.