ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ

Preparation times for ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ
Προετοιμασία 28Λεπτά
Μαγείρεμα 12Λεπτά
Calories per serve for ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ 359 Θερμίδες/
Μερίδα
Αγαπημένες συνταγές

Συστατικά 8 Μερίδες

  • 8 μικρά μήλα
  • 400γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 60γρ βούτυρο
  • 200γρ golden syrup
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι

Οδηγίες

ΜΕΘΟΔΟΣ

  1.  Σκεπάστε μια επιφάνεια ή ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Τρυπήστε κάθε μήλο με ξυλάκια για γλειφιτζούρι και τοποθετήστε τα στο αντικολλητικό χαρτί.
  3.  Προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το σιρόπι, το ξίδι και τα 120ml νερό σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
  4.  Ζεστάνετε στη φωτιά, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  5. Μόλις βράσει, αφήστε το μείγμα να βράσει στη φωτιά για 5-7 λεπτά.
  6. Ρίξτε μια σταγόνα του μείγματος σε ένα μπολ με παγωμένο νερό – αν σχηματίστεί μια σφιχτή μπάλα, η καραμέλα είναι έτοιμη.
  7. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και, με γρήγορες κινήσεις, πάρτε κάθε μήλο από το ξυλάκι του και βυθίστε το στην καραμέλα, στροβιλίζοντας για να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
  8. Αφήστε να στάξει η καραμέλα που περισσεύει και τοποθετήστε τα ξανά στο αντικολλητικό χαρτί να σταθούν και να παγώσουν.