ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ
Συστατικά 8 Μερίδες
- 8 μικρά μήλα
- 400γρ κρυσταλλική ζάχαρη
- 60γρ βούτυρο
- 200γρ golden syrup
- 2 κουτ. σούπας ξίδι
Οδηγίες
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Σκεπάστε μια επιφάνεια ή ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τρυπήστε κάθε μήλο με ξυλάκια για γλειφιτζούρι και τοποθετήστε τα στο αντικολλητικό χαρτί.
- Προσθέστε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το σιρόπι, το ξίδι και τα 120ml νερό σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
- Ζεστάνετε στη φωτιά, ανακατεύοντας, για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Μόλις βράσει, αφήστε το μείγμα να βράσει στη φωτιά για 5-7 λεπτά.
- Ρίξτε μια σταγόνα του μείγματος σε ένα μπολ με παγωμένο νερό – αν σχηματίστεί μια σφιχτή μπάλα, η καραμέλα είναι έτοιμη.
- Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και, με γρήγορες κινήσεις, πάρτε κάθε μήλο από το ξυλάκι του και βυθίστε το στην καραμέλα, στροβιλίζοντας για να επικαλυφθεί ομοιόμορφα.
- Αφήστε να στάξει η καραμέλα που περισσεύει και τοποθετήστε τα ξανά στο αντικολλητικό χαρτί να σταθούν και να παγώσουν.