ΖΕΣΤΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΦΑΚΕΣ,ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ
Συστατικά 2 Μερίδες
- 3 μανταρίνια
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα ολικής άλεσης
- 200γρ χαλούμι
- 250γρ φακές βρασμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 100γρ σπόροι ροδιού
Οδηγίες
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Κόψτε το χαλούμι σε κομμάτια.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Τρίψτε το ξύσμα 1 μανταρινιού σε ένα μπολ και πιέστε το χυμό.
- Χτυπήστε ελαφρά το ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τα καρυκεύματα.
- Καθαρίστε τα υπόλοιπα μανταρίνια.
- Τηγανήστε τα κομμάτια χαλούμι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αναποδογυρίζοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές.
- Προσθέστε τις φέτες μανταρινιού και τηγανήστε για 1-2 λεπτά.
- Αφαιρέστε το χαλούμι και τα μανταρίνια από το τηγάνι και, στη συνέχεια, τοποθετήστε τις φακές και το dressing απο ξίδι.
- Ζεστάνετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίξτε τα φρέσκα βότανα και το ρόδι.
- Μεταφέρετε σε μια πιατέλα και ολοκληρώστε με το χαλούμι και τα μανταρίνια.