ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ STEAK SANDWICH
Συστατικά 2 Μερίδες
- 1 κομμάτι βούτυρο
- 2 κρεμμύδια
- 5 κλαδάκια θυμάρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 75ml ale π.χ Yorkshire Gold Ale
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής άλεσης
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 400γρ μπριζόλα χοντρής κοπής (thick-cut)
- 1 ciabatta
- 2 φέτες εξαιρετικά ώριμο Cornish Cheddar
- 1 χούφτα φύλλα ρόκας
Οδηγίες
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ξεχωρίστε τα φύλλα από τα κοτσάνια του θυμαριού. Πετάξτε τα κοτσάνια.
ΜΕΘΟΔΟΣ
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και, στη συνέχεια, προσθέστε τα κρεμμύδια με το θυμάρι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
- Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι τα κρεμμύδια να είναι μαλακά και ροδίσουν.
- Προσθέστε την μπύρα και τη μουστάρδα και μαγειρέψτε για 5 λεπτά.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και ανάψτε το φούρνο σε δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώστε τη μπριζόλα και τηγανίστε για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά, ανάλογα με το πάχος του κρέατος, για ψήσιμο medium-rare.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τη μπριζόλα στο φούνρο εαν επιθυμείτε.
- Αφήστε την μπριζόλα να ξεκουραστεί.
- Εν τω μεταξύ, κόψτε τη ciabatta στη μέση και απλώστε στο κάτω μισό, τα κρεμμύδια, και στη συνέχεια το τυρί.
- Βγάλτε το για λίγο στο grill για να λιώσει το τυρί.
- Κόψτε τη μπριζόλα σε φέτες και στρώστε την πάνω από το τυρί. Ολοκληρώστε με τη ρόκα.
- Κλείστε το σάντουιτς με το άλλο μισό ψωμί και κόψτε το στα δύο για να σερβίρετε.